Annonsørinnhold

Best i test blant strømselskapene:

Danker ut konkurrentene med de mest fornøyde kundene

- Det skal være enkelt å være strømkunde hos oss, noe kundene helt klart er enige i.

IKKE STØRRELSEN DET KOMMER AN PÅ: Til tross for Klarkrafts beskjedne størrelse med kun to ansatte, har strømselskapet de mest fornøyde kundene.
IKKE STØRRELSEN DET KOMMER AN PÅ: Til tross for Klarkrafts beskjedne størrelse med kun to ansatte, har strømselskapet de mest fornøyde kundene. Vis mer

Selv om de kun er to ansatte, klarer Klarkraft å vinne tilliten til Norges strømkunder. De danker nemlig ut resten av strømleverandørene når det kommer til mest fornøyde kunder.

Blant alle de 110 ulike strømleverandører i landet, troner det lille strømselskapet som nummer én, og er klart best både på brukervennlighet og kundeservice ifølge tilbakemeldingene på Bytt.no - Norges største side for kundeomtaler.

- Dette er stas! Det skal være enkelt å være strømkunde hos Klarkraft. Vi har kun én strømavtale, enkle fakturaer og en lettvint og god app. I tillegg er vi billige. Kunden får alltid gode og raske svar, og de slipper masete selgere på telefonen, sier daglig leder, Haakon Dyrnes.

Hvordan klarer dere dette med kun to ansatte?

- Vi har et heldigitalt rigg som er skapt for å håndtere en hvilken som helst mengde kunder uten problemer. Det gjør at ting går på skinner. Det å levere strøm er egentlig veldig enkelt, men konkurrenter kompliserer ofte prosessen med unødvendige tilleggstjenester og komplekse avtaler - tilsynelatende for å forvirre kunden og ta ekstra betalt, sier Dyrnes.

Vurderer du å bytte strømleverandør? Les mer om Klarkraft her

UTFORDRER: Klarkraft har bare to ansatte og stort kundefokus. - Ingenting er dyrere enn misfornøyde kunder, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft.
UTFORDRER: Klarkraft har bare to ansatte og stort kundefokus. - Ingenting er dyrere enn misfornøyde kunder, sier Haakon Dyrnes i Klarkraft. Vis mer

Man skulle nesten tro at kundeservicen blir påvirket med kun to ansatte - men det viser seg at det heller er motsatt. Klarkraft outsourcer denne jobben så de selv kan fokusere på å levere billig strøm og gode avtaler.

- Vi får mange gode tilbakemeldinger på vår kundeservice, og kundene setter pris på at de kan ringe og prate med en person i stedet for å chatte med en robot, som er tilfellet hos mange andre levererandører, forteller Dyrnes.

Slåss for kunden og utfordrer bransjen

Det skal ikke mye til for å forstå at det er mange som tjener på at strøm er vanskelig og komplisert. Og det er akkurat dét Klarkraft ønsker å gjøre noe med.

Klarkraft har fra oppstart i 2021 konsekvent utfordret bransjen på vegne av kundene for å sikre strengere reguleringer. Dette førte til tilsyn fra myndighetene for de 20 største strømselskapene, og alle fikk pålegg.

- De aller fleste av oss kjenner ikke engang betingelsene på strømavtalen vi har. Mange tror de har en god avtale, og det er akkurat slik mange strømleverandører vil ha det. Det gjorde oss forbanna, og det er derfor vi startet med å angripe bransjen og regelverket på kundens vegne - på grunn av mye lureri. Man skal forstå hva man betaler for, sier Haakon Dyrnes.

Selv har Klarkraft full åpenhet som prinsipp. Derfor publiseres forrige måneds spotpris, slik at alle enkelt kan sjekke pris og forbruk på sin faktura. En fin måte å se om strømavtalen du har i dag faktisk er god, eller om det er på tide å bytte til en strømleverandør du kan stole på.

Lei av å bli lurt? Les mer om Klarkraft her

OVERSIKT: På Klarkrafts hjemmeside kan du se prisene ulike strømselskaper tilbyr. Prisene er påslaget til strømleverandøren per måned, dvs. hva leverandøren tar betalt i tillegg til spotpris.
OVERSIKT: På Klarkrafts hjemmeside kan du se prisene ulike strømselskaper tilbyr. Prisene er påslaget til strømleverandøren per måned, dvs. hva leverandøren tar betalt i tillegg til spotpris. Vis mer

Lysere tider i møte

Ifølge eksperter ser det ut til at prisene denne vinteren blir mer behagelige for lommeboka sammenlignet med i fjor.

- Vinteren spås av strømanalytikere til å bli langt bedre i år, noe er vi veldig glade for. Vi synes nemlig at det er like pyton med høye strømpriser som kundene våre, og deler deres bekymring for uforutsette høye strømregninger. Vinteren forventes heldigvis til å bli betydelig bedre enn tidligere, og vi forventer ikke de samme høye regningene som i fjor, sier Dyrnes.

BEDRE TIDER: Haakon Dyrnes i strømselskapet Klarkraft forteller at vinterens strømpriser ser ut til å bli klart bedre enn i fjor. Foto: NTB / Shutterstock
BEDRE TIDER: Haakon Dyrnes i strømselskapet Klarkraft forteller at vinterens strømpriser ser ut til å bli klart bedre enn i fjor. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer

Klarkraft-sjefen advarer likevel mot å havne i fella med lokketilbud på strømavtaler.

- Det finnes mange lokketilbud der ute. Alle strømleverandører må naturligvis tjene penger, og i de tilfeller hvor strømleverandøren ikke har noen margin på strømprisen, anbefaler vi kundene å lese vilkårene meget nøye.

Hvordan kan folk unngå å havne i en typisk lokkeavtale?

- Ikke si «ja» til selgere som tar kontakt, les om andre strømkunders erfaringer på bytt.no, og les vilkårene svært nøye for avtaler hvor strømleverandøren tilsynelatende ikke har noen margin på strømprisen. Velg aldri en variabel avtale, men gå for spotpris, sier han.

Ønsker du deg billigere, oversiktlige og forståelige strømregninger? Bytt til Klarkraft her

Du tenker kanskje at det er vrient å bytte? Slik er det heldigvis ikke. Det tar faktisk bare ett minutt. Alt du trenger å gjøre, er å klikke på linken under, så kommer du til Klarkrafts side.

Så enkelt bytter du til Klarkraft

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer