Annonsørinnhold

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Med et enkelt grep skal Sven Erik Dahl (56) ned 10 kilo på 10 uker. Nå deler han hemmeligheten bak den effektive oppskriften.

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

– Jeg har alltid elsket trening og lever en aktiv hverdag, men bestandig slitt med kostholdet.

Sven Erik jobber som regionssjef hos Roede, som tilbyr medlemskap for de som ønsker å lykkes med en sunn og varig livsstilsendring. Til tross for at han veileder mennesker som ønsker dette, har han selv slitt med å holde vekta stabil.

– For 12 år siden gikk jeg ned 20 kilo med Roede-metoden, men i løpet av de siste årene har jeg gradvis lagt på meg halvparten av kiloene igjen. Da jeg nylig fant ut at jeg hadde bikket 100 kilo, innså jeg at en endring måtte til.

Trenger du hjelp med å komme i gang? Meld deg inn i Roede her!

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Fikk en reality check

Det var under en samling med jobben for seks uker siden, hvor de snakket om forpliktelse og ansvar, at Sven Erik bestemte seg for å ta tak. Han syntes det var pinlig å nærme seg fedme når han selv skulle hjelpe folk med å gå ned i vekt, og påpeker at dette var noe han ikke ville stå inne for.

– Jeg ønsker å leve som jeg lærer, så de ordene ble nesten litt magiske for meg. For jeg manglet forpliktelsen, og jeg måtte selv stå ansvarlig.

– I tillegg kjørte vi en kampanje med å gå ned 10 kilo på 10 uker, så da sa jeg høyt til forsamlingen at jeg forpliktet meg til å gjøre det samme.

Les hva den avgjørende faktoren til Sven Erik ble lenger ned i artikkelen!

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Tok grep

Sven Erik annonserte utfordringen på sin egen Facebook-side og lagde videre en konkret plan for ukene fremover. Ved å følge Roede-metoden til punkt og prikke ligger alt til rette for å gå ned 10 kilo på 10 uker.

– Daglig ligger jeg mellom 700-1000 kalorier i underskudd, og jeg registrerer alt jeg spiser i NEDiVEKT-appen.

Han forteller at han er over gjennomsnittet i mye fysisk aktivitet, med trening 3-4 ganger i uken og om lag 20.0000 skritt hver eneste dag. Dette tillater han å spise om lag 2900 kalorier om dagen og likevel ligge i underskudd.

– Enn så lenge har det gått fint, men jeg må fullstendig holde meg unna søtsaker. Tar jeg en bit sjokolade eller marsipan klarer jeg ikke stoppe, så jeg får absolutt trent viljestyrken, sier han og ler.

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Effektiv metode

En annen viktig faktor for vektnedgangen, og den ultimate løsningen for å øke forbrenningen, har vært en ny treningsrutine med hjelp fra kollega Halvor Lauvstad. Halvor har jobbet i treningsbransjen i over 20 år, og forteller at intervalltrening i motbakke gir raske resultater.

– Sven Erik har tidligere spist for mye i forhold til energiforbruket sitt, og da går man naturligvis opp i vekt.

– Ja, han er glad i å trene, men han har nok vært for snill mot seg selv. Og med det mener jeg ikke at han ikke trener mye, men han har hatt for lav dose med intensiv kondisjonstrening der man tar i litt ekstra for å bli sliten.

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Halvor forklarer at man ikke trenger å bli ordentlig sliten, men nok til å øke pulsen såpass at det har noe å si for kondisjonen og forbrenningen.

– Man kan få høy puls av mye rart uten at det har noe å si for kondisjonen vår, men ved å legge til en treningsøkt som i dette tilfelle innebærer høy puls 8x2 minutter to ganger i uken, vil man raskt merke fremgang.

– For mange vil denne type trening kickstarte forbrenningen hjelpe deg ned i vekt.

– Vi er også ganske sikre på at det er positivt for hvileforbrenningen, som vil si forbrenning utenom trening. Jeg liker å kalle det en hyggelig bieffekt av det å komme i bedre kondisform.

Last ned NEDiVEKT-appen her!

Svettefest

Vi møter gutta på STERK treningssenter for å teste ut intervalløkta. Vi finner et rom med tredemøller og dempa belysning og får en gjennomgang av programmet fra Halvor.

– Alle som har lyst til å komme fort i god form har godt av å trene intervaller med høy intensitet. For de fleste vil det være lurt å enten gå, jogge eller løpe i motbakke, for da trenger du ikke bevege deg så fort.

– I dag skal Sven Erik løpe med 10% i stigning, og da trenger han ikke løpe fort for å få hjerte til å pumpe hardt – det holder faktisk med kun å jogge.

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

De setter i gang økta, og Halvor kommer med jevnlige oppdateringer med hvordan de ligger an og hvor lenge det er igjen. Sven Erik øker tempo etter hver runde. Svetten renner, men han ser behersket ut og har god kontroll på pusten.

Når de nærmer seg siste innspurt gir han alt.

– Hastighet på 9,2 – det er ny rekord! Utbryter en andpusten Sven Erik når siste intervall er gjennomført.

– Det er faktisk to hakk opp fra forrige økt, kommenterer Halvor.

– Og jeg som trodde at jeg hatet å løpe! Nå er jeg helt hekta, smiler Sven Erik.

Den ultimate løsningen for å øke forbrenningen

Veien videre

Kondisjonen til Sven Erik har forbedret seg drastisk på kort tid, og han kan avsløre en vektnedgang på åtte kilo allerede - kun seks uker inn i prosjektet. Det vil si at han kun har to kilo igjen før han har nådd målet sitt.

– Jeg hadde aldri klart dette på egenhånd, så jeg er evig takknemlig for både Roede og kollegaene mine.

– Når jeg når målet mitt, som forhåpentligvis er innen relativt kort tid, skal jeg etter Roede-metoden øke matinntaket litt etter litt, helt til jeg ligger stabilt. Metoden er fundamentert på kostholdsrådene som er forsket på, så jeg har stor tillitt til at det skal fungere fint i kombinasjon med treningen som jeg er så glad i.

Ønsker du også å gå ned noen kilo? Ikke nøl med å komme i gang. Meld deg inn i Roede ved å klikke her!

Har du mulighet til å svare på noen korte spørsmål angående artikkelen? Klikk her!