Annonsørinnhold

PRIVATMEGLERENS NYE TJENESTE:

Unngår slitet som følger med boligsalg

Med Boligbytte kan du selge huset eller leiligheten din, og samtidig slippe kaoset som følger med en omfattende flytteprosess til en ny bolig.

STERK ETTERSPØRSEL: Grethe Meier i Privatmegleren forteller at selskapet fikk gjentatte ønsker om hjelp til mer enn kjøp og salg av boliger. Foto: NTB / PRIVATMEGLEREN
STERK ETTERSPØRSEL: Grethe Meier i Privatmegleren forteller at selskapet fikk gjentatte ønsker om hjelp til mer enn kjøp og salg av boliger. Foto: NTB / PRIVATMEGLEREN Vis mer

Hvert eneste år mottar Folkeregisteret om lag en halv million flyttemeldinger, mens 650 000 nordmenn melder flytting hos Posten.

Felles for de aller fleste: En ny bolig venter på et stort flyttelass, mens kvadratmeterne som skal forlates må tømmes og vaskes ut skikkelig.

Alt hører nemlig sammen, og det har Privatmegleren tatt på alvor med den nye tjenesten Boligbytte.

Kunder ber om hjelp

Grethe Meier er administrerende direktør i Privatmegleren. Hun forteller at Boligbytte ble til fordi Norges tredje største eiendomsmeglerkjede stadig vekk fikk klare og høylytte ønsker under boligsalgene.

– Bakgrunnen til Boligbytte er at kundene våre er veldig tydelige på at de ønsker hjelp i hele flytteprosessen. Det å selge en bolig er egentlig en mindre jobb enn alt slitet som følger med, i form av nedpakking, flytting, utvask, bytte alarmer, bredbånd og alt det som hører med, sier Meier.

I Boligbytte kommer Privatmegleren inn før første visning og følger deg helt til hele flyttelasset er pakket ut og sjekket for skader – som eventuelt dekkes av en kostnadsfri forsikring – i den nye boligen.

Du kan velge fritt mellom alle tjenestene i Boligbytte, etter eget behov. Den kostnadsfrie forsikringen får alle, bare den registreres via Boligbytte.

- Det er en forsikring de fleste ikke kommer på at de trenger.

Fra enebolig til leilighet

For 70-årige Egil og kona oppsto behovet for hjelp da de skulle forlate eneboligen på 230 kvm i Bergen i vinter. Han bestilte en totalpakke på både salg og Boligbytte hos Privatmegleren.

– Vi solgte en bolig og så ventet vi på en leilighet som var under bygging i et boligkompleks. Det ble forsinket på grunn av korona og diverse. Så måtte vi inn i en midlertidig leilighet. Dermed måtte vi ha flyttehjelp i to operasjoner, sier Egil.

Nå er ekteparet endelig godt innlosjert i det nye boligkomplekset og kan se tilbake på en svært vellykket prosess hos Boligbytte.

– Vi synes det har vært veldig greit, og vi ga også en tilbakemelding på at vi har vært veldig fornøyde. Det vi har satt aller mest pris på er punktlighet i forhold til oppmøte. De ga også hurtige tilbakemeldinger på spørsmål vi hadde underveis, sier 70-åringen.

Pensjonisten beskriver at kommunikasjonen med Privatmegleren var «god og ryddig», og han satte spesielt pris på bare ett kontaktpunkt hele veien fra gammel til ny bolig.

– Det var veldig lite stressende. Vi slapp å ha flere å forholde oss til. Dessuten var det veldig hyggelige folk, de som hjalp oss med flyttingen. Også de som vasket ut gjorde en veldig god jobb, sier Egil.

FLYTTET TO GANGER I BERGEN: Siden Egil og kona måtte inn og ut av en midlertidig leilighet, ble Boligbytte redningen i vinter. Foto: NTB
FLYTTET TO GANGER I BERGEN: Siden Egil og kona måtte inn og ut av en midlertidig leilighet, ble Boligbytte redningen i vinter. Foto: NTB Vis mer

Ikke høyt priset

Han opplever ikke at Boligbytte ble noe dyrere for ekteparet enn å hyre inn ulike tjenester fra forskjellige leverandører til for eksempel flytting og utvask.

– Nei, vi innhentet tre tilbud og dette lå på omtrent det samme nivået. Jeg synes hele oppsettet til Privatmegleren var så ryddig, det var lett å ta stilling til og lett å tolke. Vi valgte Privatmegleren først som megler til salg, og da fikk vi tilbud om Boligbytte. Det var i grunnen slik det kom opp.

– Var det noe som overrasket dere underveis?

– Som sagt ble det to flyttinger, og selv med det ble det veldig lite eller ingen slitasje eller skader på tingene våre. Vi har ikke oppdaget noe. Det syntes vi var en positiv overraskelse. Det skjer jo ofte skader på ting og tang.

Pensjonisten legger til at det ikke var en ulempe at selve salget av familiens enebolig gikk over all forventning.

– Vi var veldig fornøyd med alt, vi fikk veldig god hjelp av megler i forhold til salget. Vi var godt fornøyd med prisen, sier Egil.

PAKKING OG UTVASK: Å flytte fører med seg mange oppgaver - og det er mye som kan gå galt dersom man skal gjøre alt selv. Via Boligbytte dekkes uhell av en kostnadsfri forsikring. Foto: NTB
PAKKING OG UTVASK: Å flytte fører med seg mange oppgaver - og det er mye som kan gå galt dersom man skal gjøre alt selv. Via Boligbytte dekkes uhell av en kostnadsfri forsikring. Foto: NTB Vis mer

For vanlige mennesker

Boligbytte startet som et pilotprosjekt i februar 2020 og har vokst kraftig siden. Tjenesten tilbys nå på alle Privatmeglerens 75 meglerkontor fra nord til sør.

– Vi har gjort undersøkelser som viser at veldig mange av kundene våre ønsker hjelp til dette, og at det er betalingsvilje for tjenesten, sier Meier.

Direktøren i Privatmegleren har selv testet Boligbytte sammen med familien. Hennes erfaring er at tjenesten er ønsket av helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag, med et unntak for eiere av bitte små leiligheter med beskjedne flyttelass.

– Det er alt fra unge til eldre som etterspør dette, over hele landet. De ønsker hjelp til alt rundt salget og flyttingen. Og hvem vil ikke ha gratis flytteforsikring? Hvis det skjer noe i flytteprosessen, så er du forsikret, sier Meier.

Høy kvalitet

Direktøren i Privatmegleren opplever at Boligbytte fungerer bra for de aller fleste, ut ifra tilbakemeldingene de har fått på tjenesten det første året.

– Det er viktig for oss at vi leverer veldig høy kvalitet på dette, akkurat som vi gjør på meglingen. Vi skal ha samme høye kundetilfredshet på alt, sier Meier.

Les mer om Privatmeglerens Boligbytte