Dette krangler norske par mest om hjemme

— og her er en smart løsning!

Har du tenkt på hvordan livet hadde vært uten oppvaskmaskin og vaskemaskin? Det ikke alle vet er at det også finnes en perfekt løsning for støvsuging og gulvvask: En robotstøvsuger fra Roborock! 

Hør på 3760 Melodi Grand Prix-sanger. Se 89 fotballkamper - med pause. Eller les 22 romaner fra perm til perm.  Alle eksemplene over tar nesten 160 timer å gjennomføre, eller 2,5-3 timer hver eneste uke. 

Akkurat like mye tid bruker norske familier på rengjøring av gulv i hjemmet gjennom ett år, dessverre. Det er tid som kunne brukt på mye annet.

La maskinene jobbe

Og ifølge en undersøkelse fra Roborock er det nettopp rengjøring av gulv norske par krangler aller mest om når det gjelder husarbeid. At  parketten er skinnende skaper dobbelt så mye splid som klesvask, matlaging og oppvask.

Det er ikke så rart, siden det allerede finnes maskiner som tar seg av oppvask og klesvask. 98 prosent av nordmenn har oppvaskmaskin og vaskemaskin, viser SSB-tall.

Men bare 11 prosent av norske husholdninger har det som er en like opplagt løsning for gulv: En robotstøvsuger, som for eksempel Roborocks toppmodell S8 Pro Ultra. 

Les mer om Roborocks mest intelligente støvsugerroboter

Husarbeid-undersøkelsen: Dette skaper mest krangel 

Hva er husarbeidet som skaper mest friksjon, krangel og splid i husholdningen din?  

23 prosent: Å rengjøre og holde orden på gulvene 

13 prosent: Oppvask 

12 prosent: Vask, bretting og stryking av klær 

12 prosent: Hvem som skal lage maten 

11 prosent: Generell økonomi  

8 prosent: Vindusvask 

7 prosent: Hvem som handler dagligvarer 

5 prosent: Lekselesing og ansvar 

18 prosent: Annet 

31 prosent: Vet ikke

 

Kilde: Roborocks SIFO-undersøkelse Clothing, Joint, Arm, Photograph, White, Leg, Comfort, Gesture, Happy, Thigh

Sju av ti nordmenn støvsuger minst én gang i uken. Derfor er det nærliggende å tenke at det blir både mindre krangling og mer tid til andre aktiviteter - for alle - med en Roborock i huset.

Er det i hele tatt noe å tenke på?

Reduserer stress og konflikter

-Vi er glade for å kunne tilby løsninger som kan bidra til å redusere stress og konflikter i hjemmene. Vi ser at robotstøvsugeren har potensial til å bli den største tidsbesparer i norske hjem siden 1980-tallet da oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og mikrobølgeovnen virkelig ble vanlig i norske hjem. I tillegg bidrar den til mer likestilling mellom kvinner og menn, da antall rengjøringstimer blir minimert, sier Nicole Han, leder for produktmarkedsføring, hos Roborock.

En robotstøvsuger er nemlig heller ikke bare en støvsuger som opererer på egenhånd. Roborock S8 Pro Ultra både rengjør og vasker gulvet ved hjelp av et unikt børste- og moppesystem.

-Kan nordmenn virkelig legge vekk både støvsuger og vaskekost hvis de eier en Roborock S8 Pro Ultra?

- Ja, den er perfekt for daglig rengjøring av alle gulvene. Men for en virkelig dypvask kan det være noen vriene områder hvor robotstøvsugeren kan ha trøbbel med å komme til. I så fall anbefaler vi å kjøpe en håndholdt støvsuger som Roborock H7 eller en Dyad. Men for 95 prosent av husholdningene vil en S8 Pro Ultra dekke alle behov for daglig rengjøring, sier Kjell-Inge Yddal Aarset i Komplett.no - som selger Roborock robotstøvsugere. 

Beste og smarteste på markedet 

At en robotstøvsuger tilbyr komplett rengjøring av gulv er også Lyd og Bildes konklusjon, etter en fersk test av nettopp Roborock S8 Pro Ultra. 

https://www.lydogbilde.no/test/smart-hjem/roborock-s8-pro-ultra/ 

“Roborocks flaggskip er kanskje den beste og smarteste robotstøvsugeren på markedet”, heter det i omtalen. 

- Du kan pensjonere den gamle støvsugeren og parkere oppvaskbøtten, skriver forbrukernettstedet. 

Uten vedlikehold: Se hva Roborock S8 Pro Ultra kan gjøre 

Også tilbakemeldingene Roborock mottar fra sine kunder er entydige. 

- De fleste sier “hvorfor har jeg ikke investert i dette tidligere?”. Mange sammenlikner til og med Roborock S8 Pro Ultra med en vaskemaskin, oppvaskmaskin eller en mikrobølgeovn, fordi dette er en ny måte å automatisere livet. Dette er lettere eie og bruke enn de andre maskinene, fordi det mer eller mindre ikke er noe å tenke på, sier Aarset i Komplett.no. 

Selvvaskende og selvtørkende 

At ting skjer automatisk med en Roborock S8 Pro Ultra er på ingen måte en overdrivelse. Her er stikkord om hva den gjør automatisk: Selvvaskende, selvtørkende, selvtømmende, selvpåfyllende og selvrensende. 

 

Alt skjer etter at robotstøvsugeren har støvsugd og vasket gulvene, og så vender tilbake til dokkingstasjonen. Så ordner maskinen seg selv, i opptil 7-8 uker uten at det er nødvendig å tømme eller fikse. Slik er den alltid klar til innsats, uten smuss og dårlig lukt.  

 

En Roborock i den nye S8-serien er også oppsiktsvekkende ute på gulvet. Fra før kartlegger robotstøvsuger-serien arealet, kjenner igjen områder og hindringer, men nå er flaggskipet Pro Ultra forbedret med enda flere funksjoner. 

 

- Pro Ultra har et supersmart duoroller-børstesystem som tørker seg selv, og tar både dårlig lukt og allergener. Designet er smekrere og mer innbydende enn andre produkter på markedet. Litt kuriosa: En Roborock i S8-serien kan se hvilket kjæledyr du eier, så lenge det er en katt eller hund. Ingen krokodiller eller papegøyer, dessverre. 

Gi en karakter til denne artikkelen

Roborock stiller seg bak utsagnet om at S8-serien er markedets mest avanserte, fordi det ikke finnes andre robotstøvsugere som er fullautomatiserte. I prinsippet kan S8-serien stå uten tilsyn i mange uker, og likevel holde flatene feilfrie. 

 
- Det betyr at den tømmer støv, rengjør, tørker moppen og fyller opp med nytt vann i støvsugeren. Roborock Pro Ultra har også en infrarød sensor som fanger opp og identifiserer opptil 42 gjenstander med AI (kunstig intelligens). Det infrarøde lyset er usynlig for menneske-øyne, sier Komplett.no´s Aarset. 
Les mer om Roborock S8 og S8+ 

Seks grunner til Roborock S8-serien er markedsledende: 

1. Sugekraft: S8-serien presterer topp som en støvsuger. En robotstøvsuger med god sugeeffekt måles til omlag 3000 pascal. S8-serien leverer det dobbelte.  

2. Bedre effekt: På grunn av doble børster har S8-serien 30 prosent bedre effekt på hår, samt 20 prosent bedre effekt på små partikler, på tepper. 

3. Kunstig intelligens (AI): Et innebygd kamera gjenkjenner automatisk 42 effekter og kjenner igjen “farlige soner” slik at den ikke går tilbake dit hvis den blir sittende fast to ganger. Bruker 3D-lys infrarød bildeteknoligi. 

4. Dobbel sonisk mopp: 3000 bevegelser i minuttet sikrer at moppen rengjør skikkelig, dessuten heves den automatisk 5 mm på tepper, for å unngå tilsmussning. 

5. Smart og rask lading: Pro Ultra i S8-serien lader 30 prosent raskere enn tidligere modeller, og kan stilles inn til gunstige ladeperioder gjennom døgnet.  

6. Mobilappen: S8-serien styres enkelt i en app, der soner og intervaller for rengjøring kan stilles inn. Alt av data lagres bare i appen, ikke andre steder. - Blir dere overrasket hvis noen synes Roborock-produktene er kostbare? 

 
- Nei, kanskje ikke, og sammenliknet med vanlige støvsugere kan det virker dyrt. Men det sparer deg for 160 timer med arbeid i året, sier Aarset. 

  

Hva kan man bruke de 160 ledige timene på? Kvinner bruker allerede en time mer enn menn på husarbeid per uke, og de svarte som følger da Roborock spurte hva den ledige tiden skal brukes på:  

 

41 prosent ønsker å øke utendørsaktiviteter (ski, aktiviteter i skogen, turer i friluft, etc.), mens 40 prosent vil være mer sammen med familien. 

 
- Det er fantastisk at vi kan muliggjøre et mer aktivt og sosialt liv for alle, ved å frigjøre tid i folks hverdag. Støvsug mindre og lev mer, er Roborocks filosofi. 

- Men hva kjennetegner en familie som skaffer seg en Roborock? 

 
- Det er vanskelig å si, men det er hvem som helst som ønsker å bruke tiden sin på andre ting enn rengjøring. Roborock har en lang rekke produkter i flere prisklasser. S8-serien er spesielt bra for familier med kjæledyr, siden duoroller-systemet er veldig effektivt med tanke på dyrehår, sier Aarset i Komplett.no. 

Les mer om Roborock S8 Pro Ultra, S8 og S8+ 

Hva vil du kalle din Roborock? 

En fersk undersøkelse utført av Kantar Sifo på oppdrag av Roborock viser at halvparten av alle som eier en robotstøvsuger velger å gi den et personlig navn.

 
Her er de fem vanligste navnene i Norge: 

1. Robert, Roberto og Roberta,

2. Robocop,

3. Truls,

4. Gunda,

5. Bertha 

* Undersøkelsen ble gjennomført i februar og mars 2023 og omfattet 1500 tilfeldig utvalgte personer fra Norge og Sverige. Font
Output device, White

Gi en karakter til denne artikkelen

Dette er annonsørinnhold produsert av Aller Concept Store.Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på hallois@aller.com©2023 Aller Media AS | Personvernerklæring og informasjonskapsler