Hemmeligholdt metoo-sak

Kjent varslingsadvokat slakter håndtering av trakasseringsvarsel i Norges Fiskarlag.

STILLE: Norges Fiskarlag kalte en sak om seksuell trakassering personalsak, inngikk en hemmelig avtale og la saken død. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STILLE: Norges Fiskarlag kalte en sak om seksuell trakassering personalsak, inngikk en hemmelig avtale og la saken død. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et varsel om seksuell trakassering inngikk yrkesorganisasjonen Norges Fiskarlag en avtale med partene som krevde taushet og hemmelighold. Det viser dokumenter Dagbladet har fått tak i.

Varselet inneholdt anklager som har strafferamme på flere års fengsel.

I stedet for å koble inn politiet valgte Norges Fiskarlag å løse saken med en egen «granskning» og en hemmelig avtale mellom kvinnen, mannen og Fiskarlaget.

Granskningsoppdraget ble gitt til advokat Harald Pedersen, men avsluttet før det var fullført. Pedersen ønsker ikke å snakke med Dagbladet om oppdraget fra Fiskarlaget.

- Som advokat har jeg absolutt taushetsplikt, sier han.

«Beklager ulempene»

Avtalen ble inngått i desember i fjor, og forpliktet partene til å legge lokk på historien for all framtid. Den innebar også at partene aksepterte at den interne granskningen aldri ble fullført, og at det ikke ble skrevet rapport om saken.

I avtalens tredje punkt heter det:

Avtalen er undertegnet av kvinnen, mannen og Fiskarlagets generalsekretær Otto Gregussen. Dagbladet har vært i kontakt med alle parter i saken, ingen av dem ønsker å uttale seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer