Avslører millionbløff

Aviciis manager avslører at han bløffet plateselskapet Universal like før artisten fikk sitt store gjennombrudd på verdensbasis.

BLØFF: Tim Berglings manager sa til Universal at artisten ble tilbudt 500 000 euro fra et annet plateselskap. Det var en bløff. Foto: NTB Scanpix
BLØFF: Tim Berglings manager sa til Universal at artisten ble tilbudt 500 000 euro fra et annet plateselskap. Det var en bløff. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I SVT-programmet «Det svenska popundret» avslører manager Ash Pournouri at han bløffet plateselskapet Universal i opptakten til Tim Berglings suksess under artistnavnet Avicii.

Med låta «Seek Bromance» presenterte Avicii seg for det europeiske publikummet, men det var ikke før han slapp låta «Levels» at han for alvor ble en verdensstjerne.

- Tim satt i studio, og plutselig så ropte han: «Ash, kom hit, du må høre dette». Da jeg kom inn, skjønte jeg umiddelbart at noe stort var på gang. At denne sangen hadde et stort potensial, forteller manageren i programmet, ifølge Expressen.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Millionbløff

Dermed bestemte han seg for å servere en bløff i møte med Universal-sjef i Sverige, Per Sundin. Pournouri løy og sa at Avicii hadde blitt tilbudt 500 000 euro - omkring fem millioner kroner - av et annet plateselskap.

Dette førte til at Sundin ble tvunget til å ringe europeiske Universal-sjefer for å få hjelp til å finansiere Aviciis kontrakt, som han til slutt skrev under på.

- Jeg visste hva jeg kunne få globalt, så da sa jeg at det var det som var tilbudet, forklarer manageren.

Da Sundin fikk vite at han var blitt lurt, konfronterte han Pournouri.

- Han sa at «det er slik man gjør avtaler». Men nei, der er ikke slik man gjør det, sier Sundin i programmet.

SLIPPER NY LÅT: Universal Music slipper en ny Avicii-låt, SOS, nesten ett år etter den svenske artistens død. Video: Universal Music Vis mer

Angrer ikke

Pournouri angrer imidlertid ikke på bløffen.

- Man skal ikke synes synd på Universal. De tjente penger som faen på den låta.

Dette bekrefter Sundin.

- Jeg satte karrieren min på spill. Men vi slapp låta, og tjente tilbake pengene på seks uker.

I april 2018 ble den svenske DJ-en Tim Bergling funnet død på et hotellrom i byen Muscat i Oman, og få dager seinere ble det kjent at han tok sitt eget liv.

Bergling ble bare 28 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer