Betaler gjeldskrav etter 45 år

Petter Stordalen måtte gjøre opp for gammel moro.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Rett skal være rett, etter 45 år gjør jeg opp for meg, skriver Petter Stordalen (57) på Instagram.

Hotellkongen er ikke fremmed for å gå inn i tøffe økonomiske forhandlinger. For ei tid tilbake skal han imidlertid ha mottatt en e-post med et krav litt utenom det vanlige.

I en videosnutt på Instagram forteller investoren nå om en episode fra barndommen i hjembyen Porsgrunn, der han som 12-åring lånte penger for å dra på kino. Gjelda ble imidlertid aldri betalt, og Stordalen erkjenner at saken gikk i glemmeboka.

- Uakseptabelt

Det samme kan ikke sies å gjelde for Gerd (71) - som 45 år seinere har valgt å ta affære.

«Hei, Petter! Jeg kontakter deg fordi du lånte penger av meg for å gå på kino i Porsgrunn i 1975. Jeg lånte deg 2 kroner for å gå på kino. Knut (Petter Stordalens far, journ.anm.) sa at du måtte skaffe deg penger sjæl om du ville på kino. Han sa også at du måtte betale tilbake, for å tigge penger var helt uakseptabelt for han. Jeg er nå 71 år og tenker på det hver gang jeg leser om deg i avisa. Ikke fordi jeg trenger de 2 kronene, men det var tross alt et LÅN!! Ønsker deg alt godt videre, Petter. Du har vært kjempeflink. Hilsen Gerd.», heter det i brevet, gjengitt på Stordalens Instagram-profil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer