Betaler gjeldskrav etter 45 år

Petter Stordalen måtte gjøre opp for gammel moro.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Rett skal være rett, etter 45 år gjør jeg opp for meg, skriver Petter Stordalen (57) på Instagram.

Hotellkongen er ikke fremmed for å gå inn i tøffe økonomiske forhandlinger. For ei tid tilbake skal han imidlertid ha mottatt en e-post med et krav litt utenom det vanlige.

I en videosnutt på Instagram forteller investoren nå om en episode fra barndommen i hjembyen Porsgrunn, der han som 12-åring lånte penger for å dra på kino. Gjelda ble imidlertid aldri betalt, og Stordalen erkjenner at saken gikk i glemmeboka.

- Uakseptabelt

Det samme kan ikke sies å gjelde for Gerd (71) - som 45 år seinere har valgt å ta affære.

«Hei, Petter! Jeg kontakter deg fordi du lånte penger av meg for å gå på kino i Porsgrunn i 1975. Jeg lånte deg 2 kroner for å gå på kino. Knut (Petter Stordalens far, journ.anm.) sa at du måtte skaffe deg penger sjæl om du ville på kino. Han sa også at du måtte betale tilbake, for å tigge penger var helt uakseptabelt for han. Jeg er nå 71 år og tenker på det hver gang jeg leser om deg i avisa. Ikke fordi jeg trenger de 2 kronene, men det var tross alt et LÅN!! Ønsker deg alt godt videre, Petter. Du har vært kjempeflink. Hilsen Gerd.», heter det i brevet, gjengitt på Stordalens Instagram-profil.

- Ydmykende

Milliardæren så dermed ingen annen utvei enn å gjøre opp for barndommens klattegjeld.

- Jeg lånte to kroner i 1975. Rent teknisk så er ikke det lenger to kroner. Det er 18,50 i dag. Så det jeg har tenkt er å sende Gerd 20 kroner. Ikke bare det, jeg skal legge ved et gavekort på en kinobillett. Her er gjelda, den skal betales. Moralen er: Ikke ta opp kort forbruksgjeld. Den kan fort bli glemt.

Stordalen legger videre til:

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tipper jeg at mitt største problem den gang ikke var de to kronene. Jeg skulle sannsynligvis på en kino med 15-årsgrense. Jeg var mer nervøs for å komme som 12-åring å bli stoppet i døra. Det var det mest ydmykende man kunne oppleve - spesielt hvis man hadde med ei jente.

Børsen har vært i kontakt med Petter Stordalen, som ikke har hatt anledning til å besvare vår henvendelse torsdag.

Stor gjeld

Selv om kravet fra Gerd er en liten pris å betale for en av Norges rikeste menn, er det ingen tvil om at Stordalens virksomheter har slitt tungt det siste halvåret.

I mars meldte DN at Stordalens hoteller tapte 250 millioner kroner i måneden, og hadde svimlende ti milliarder kroner i gjeld. I april alene ble det registrert et tap på 450 millioner kroner. I juni sikret Nordic Choice seg imidlertid finansiering for å komme gjennom krisen.

Artikkelen fortsetter under:

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Verre er det for Petter Stordalen-eide Vings flyselskap Sunclass Airlines. I august ble det kjent at selskapet sier opp inntil 200 ansatte i Danmark og drøyt 170 i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer