- Ble latterliggjort og skremt

Linda Hofstad Helleland forteller om trusler, hersketeknikker og maktsyke innenfor antidopingbyråets vegger i sin nye bok.

FERDIG: Linda Helleland er ferdig i WADA etter tre år. I sin nye bok tar hun et kraftig oppgjør med hvordan antidopingbyrået styres. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet
FERDIG: Linda Helleland er ferdig i WADA etter tre år. I sin nye bok tar hun et kraftig oppgjør med hvordan antidopingbyrået styres. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tre år har Høyre-politiker Linda Hofstad Helleland vært visepresident i WADA. Den siste tiden har hun brukt på å skrive ei bok om sine opplevelser i antidopingorganisasjonen.

I går ble det kjent at norske selskaper hadde spionert på Helleland på vegne av russiske interesser etter at hun ble valgt inn i WADA-styret.

I boka «Ren idrett, skittent spill» går Helleland særlig til angrep mot det sterke grepet IOC har på organisasjonen og den manglende viljen til å gjøre endringer som gjør antidopingbyrået mer uavhengig og selvstendig.

Helleland forteller historien om hvordan hun opplevde tiden fra hun ble valgt inn i styret i 2016, fram til hun tapte kampen om presidentskapet tidligere i år.

– De begynte med å fryse meg ut, de begynte å holde meg utenfor, holde informasjon borte fra meg. Deretter ble det latterliggjøring, de begynte å svekke min integritet. Til slutt ble det full isolasjon, skriver Helleland.

I klinsj med Reedie

Helleland tar også et oppgjør med avgående president Craig Reedie.

I boka forteller Helleland om hvordan forholdet til presidenten i det internasjonale antidopingbyrået, raskt forvitret etter hun ble valgt til visepresident i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer