Ilse Jacobsen

Døde: Stenger butikker

- Det var åpenbart et trist fjorår.

BLE BARE 62 ÅR: Ilse Jacobsen døde i fjor. Nå kommer det fram at hennes livsverk sliter med kraftig underskudd. Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix / NTB
BLE BARE 62 ÅR: Ilse Jacobsen døde i fjor. Nå kommer det fram at hennes livsverk sliter med kraftig underskudd. Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor gikk den danske forretningskvinnen og designeren Ilse Jacobsen (62) bort som følge av lengre tids kreftsykdom.

Gründeren var kjent for sitt utsalg av regnstøvler og regntøy og sto bak et multinasjonalt designmerke med butikker i Norge, Sverige, Island og England - i tillegg til Danmark.

Nå melder danske BT at Jacobsens virksomhet har slitt med kraftig underskudd etter at enkemannen overtok livsverket. Det negative regnskapet sørger nå for at butikken i Kronprinsensgade i København, samt butikken i Gilleleje stenger dørene.

Igjen står én butikk, lokalisert i Hornbæk, og en outlet-butikk i Helsingør.

- Det er ingen hemmelighet at motebutikker har det vanskelig i Danmark, hvor netthandel er så stort innenfor vår bransje, noe som naturlig nok betyr at flere butikker må stenge, sier Trine Frausing, som er Chief Commercial Officer ved Ilse Jacobsen til avisa.

Ifølge BT hadde selskapet et underskudd på 15,6 millioner danske kroner etter skatt i fjor. Til sammenlikning ble det et overskudd på 1,8 millioner i 2021.

- Det var åpenbart et trist fjorår med Ilses sykdom og død. Vi kan derfor være ekstra glade for at de ansatte og teamet står sterkere enn noen gang, og at Ilses livsverk fortsetter i hennes sterke ånd, fortsetter Frausing, som presiserer at virksomheten lever videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.