Rudy Giuliani

Drukner i gjeld: - Tragedie

Tidligere støttespillere vil ikke hjelpe den tidligere statsadvokaten og New York-ordføreren Rudy Giuliani (79), som står tiltalt for å ha forsøkt å hjelpe Donald Trump med å undergrave presidentvalget i 2020.

I TRØBBEL: Den tidligere statsadvokaten og ordføreren i New York, Rudy Giuliani, står tiltalt for å ha forsøkt å hjelpe Donald Trump med å omgjøre valget i 2020. Nå sliter han med en voksende gjelde. Foto: MANDEL NGAN / AFP
I TRØBBEL: Den tidligere statsadvokaten og ordføreren i New York, Rudy Giuliani, står tiltalt for å ha forsøkt å hjelpe Donald Trump med å omgjøre valget i 2020. Nå sliter han med en voksende gjelde. Foto: MANDEL NGAN / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Giuliani sa seg fredag ikke skyldig i tiltalen i Georgia hvor han står tiltalt sammen med Trump og 17 andre medtiltalte. Dermed trenger han ikke til å møte i det planlagte rettsmøtet 6. september, skriver AP.

Ifølge tiltalen skal Giuliani ha konspirert med Trump og de andre tiltalte for ulovlig å omgjøre valget Trump tapte mot Joe Biden i Georgia. Giuliani er tiltalt på 13 punkter.

Dette markerer et voldsomt fall for mannen som etter terrorangrepet 11. september 2001 fikk tilnavnet «Amerikas ordfører». I 2008 lå han selv en stund godt an i den republikanske primærvalgkampen for å bli partiets presidentkandidat.

Milliardsøksmål

Foruten straffesaken, er også Giuliani omgitt av søksmål. Tidligere denne uka besluttet en føderal dommer at injuriesaken to valgfunksjonærer i Georgia har gått til, kan føres for retten. Dommeren slår i sin kjennelse også fast at Giuliani har forsøkt å trenere rettsprosessen og dømte ham til å betale saksøkernes advokatutgifter, nærmere 1,4 millioner kroner.

Kjennelsen innebærer at saken mot Giuliani nå vil bli ført for en føderal domstol i Washington. Det blir opp til denne domstolen å avgjøre hvilken erstatning han eventuelt må betale til de to saksøkerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.