Richard Branson:

Dukket opp i Oslo

Grytidlig tirsdag morgen dukket den britiske milliardæren og forretningsmannen Richard Branson opp i Oslo. - Norge er et fantastisk land, sier han.

PÅ HJUL: Richard Branson dukket opp på en organisert sykkeltur i Oslo. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
PÅ HJUL: Richard Branson dukket opp på en organisert sykkeltur i Oslo. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I stummende høstmørke, utstyrt med hjelm og landeveissykkel, meldte forretningsmann og Virgin-gründer Richard Branson sin ankomst i Gamlebyen i Oslo, klokka 05.40 tirsdag morgen.

Der startet den eksentriske briten dagen på friskt vis - liggende på hjul med et titalls morgenglade syklister.

- Norge er et fantastisk land, og naturen her er fantastisk, sier Branson entusiastisk til Dagbladets syklende reporter.

Etter turen møtte Branson Storbritannias ambassadør til Norge på sykkelrestauranten Velochef i Oslo sentrum. Her fikk han også treffe de norske gründerne bak iskrembutikken Large Ice Cream Company.

Deltar på konferanse

Mangemilliardæren, som for mange har blitt kjent for å ville tilby turer ut i verdensrommet, har ikke reist til Oslo i ens ærend for å sykle.

Branson står nemlig øverst på plakaten under årets utgave av næringslivskonferansen Oslo Business Forum.

Her skal han ifølge programmet snakke om hvordan man gjør god butikk ut av sine villeste drømmer - slik han selv har gjort.

POPULÆRT: Oppmøtet er solid en grytidlig tirsdag morgen. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
POPULÆRT: Oppmøtet er solid en grytidlig tirsdag morgen. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er elbiler overalt her. Det er fint å se at Norge ligger så langt framme i klimasaken. Jeg gleder meg til å svare på folks spørsmål, sier han.

På plakaten står blant annet Malala Yousafzai, Amy Webb og Nicolai Tangen. Tema for konferansen er å få selskapet ditt til å lykkes i kaotisk verden, og bruke kaoset til din fordel.

Ingen stjernebehandling

Oslo Dawn Patrol - «morgengrypatruljen» på godt norsk - er en gruppe syklister som hver tirsdag og torsdag møtes for å sykle en rundt fire mils runde på landeveiene øst for Oslo.

Med avreise fra Gamlebyen klokka 05.40, og drøye halvannen time på sykkelsetet, er turen tilpasset vanlige arbeidstider. Som bonus får deltakerne noe å skryte av i lunsjen.

INITIATIVTAGER: Hans Flensted-Jensen (t.h) fikk en prat med Richard Branson. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
INITIATIVTAGER: Hans Flensted-Jensen (t.h) fikk en prat med Richard Branson. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer

Initiativtaker bak Oslo Dawn Patrol, Hans Flensted-Jensen, forteller at 73-åringen ikke fikk noen VIP-behandling.

- At Richard Branson velger å prioritere tid til å bli med på dette er ganske imponerende. Vi har hatt med flere profilerte folk, og selv om vi har vært nødt til å tilrettelegge litt for Branson denne gangen, driver vi ikke med noen forskjellsbehandling.

Det er ikke bare Branson han berømmer etter morgentrimmen.

- Det mest inspirerende er nok at Oslo Dawn Patrol er så anerkjent at Den britiske ambassaden foreslår det som en aktivitet for ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer