Carl Icahn:

«Ett» ord halverte formuen

Store deler av formuen til den tidligere Trump-rådgiveren gikk opp i røyk etter kontroverser.

SKARPT FALL: Carl Icahns livsverk falt brutalt i verdi - og tok halve formuen hans med seg i fallet. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB
SKARPT FALL: Carl Icahns livsverk falt brutalt i verdi - og tok halve formuen hans med seg i fallet. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av knappe to uker «forduftet» 7,6 milliarder dollar fra formuen til investor og tidligere Trump-rådgiver Carl Icahn. Det tilsvarer elleville 80 milliarder norske kroner, i dagens kurs.

Den omstridte og mye omtalte finansmannen har gjort seg bemerket med å gå imot sine egne, og i det siste for å ta et oppgjør med dyrevelferden hos fastfood-kjeden McDonalds.

Han startet konglomeratet Icahn Enterprises i 1987, og har tjent seg søkkrik på å investere i en rekke branser som energi, bil, metaller og eiendom.

«Ponzi-svindel»

Fram til 1. mai var amerikaneren verdt nesten 18,3 milliarder dollar, rett i underkant av 200 milliarder norske kroner.

Så kom analyseselskapet Hindenburg Reseach dagen etter og anklaget selskapets hans for «ponzi-liknende» virksomhet.

Det førte til et brutalt fall på børsen, og investoren, som eier 85 prosent av selskapet, måtte dermed se store deler av formuen fordufte.

Forbes skriver at han 12. mai «bare» var verdt 10,7 milliarder, rundt 114 milliarder norske kroner, og med det var halvparten borte på knappe to uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.