Europris-Høili selger for millioner på Finn

De siste dagene har mangemillionæren Dag Høili lagt ut seks malerier av Vebjørn Sand, Øivind Sand og Marianne Aulie til en samlet pris av 3,7 millioner kroner på Finn.no.

TRANGT: Jeg har ikke plass til alt på veggene, sier Dag Alexander Høili om storsalget på Finn.no. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og Hør
TRANGT: Jeg har ikke plass til alt på veggene, sier Dag Alexander Høili om storsalget på Finn.no. Foto: Arne-Petter Lorentzen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Interessen er helt fantastisk. Det nærmeste jeg har sett av tilsvarende interesse er når det legges ut annonse for en virkelig hot bolig, sier Høili (51) til Børsen.

Umiddelbart etter intervjuet sender han et skjermbilde som bevis. Det viser at over 18 000 har kikket på annonsen for det dyreste av maleriene - Vebjørn Sands «Oljemaleri 3 Akter» (215 x 182 cm) til 1,3 millioner kroner.

Alternativt garasjen

De seks originale bildene Høili har lagt ut, varierer i pris fra 99 000 kroner og opp til 1,3 millioner kroner.

- Er du blakk? Trenger du penger?

- Absolutt ikke. Jeg hadde en skattbar formue på over 82 millioner kroner i fjor, og da vet du at det reelt ligger noe over det. Jeg har så jeg klarer meg. Dette salget handler ikke om penger fra min side, selv om jeg vet at dette er et spørsmål folk liker å stille.

- Hvorfor selger du, da?

- Jeg har ikke plass på veggene her. Dette er store malerier, og jeg har 30-35 bilder av denne størrelsen. Alternativet ville være å sette bildene i garasjen, men de hører jo ikke hjemme der, sier Høili.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer