Får ikke solgt hytta: Tar grep

Artist Hanne Krogh lokker med millionrabatt etter at salget av sjøhytta har gått i vranglås.

TREIGT MARKED: Hanne Krogh og Trygve Sundbø sliter med salget på en av hyttene sine. Foto: Berit Roald / NTB
TREIGT MARKED: Hanne Krogh og Trygve Sundbø sliter med salget på en av hyttene sine. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inflasjon og økte renter har bidratt til kraftig brems i fritidsboligmarkedet. To av dem som får oppleve nettopp hvor tøft det kan være, er artist Hanne Krogh (67) og mannen Trygve Sundbø.

I juni la ekteparet ut en av sine to nabo-hytter på Hvasser for salg med en prisantydning på 10,9 millioner kroner. Flere måneder og en millionrabatt seinere, er fritidsboligen fortsatt ikke solgt.

- Dessverre er det ikke selgers marked lenger, slik som det har vært de foregående åra. Markedet ville ikke møte den forrige prisantydningen, og selger kan derfor friste med en rabatt, forklarer eiendomsmekler Daniel Kamås Shahabi til Børsen.

SELGES: Hanne Krogh og ektemannen har totalrenovert hytta, som blant annet har blitt 56 kvadratmeter større siden kjøpet i 2018. Foto: Karl Filip Kronstad / Eiendomsmegler 1 Sandefjord
SELGES: Hanne Krogh og ektemannen har totalrenovert hytta, som blant annet har blitt 56 kvadratmeter større siden kjøpet i 2018. Foto: Karl Filip Kronstad / Eiendomsmegler 1 Sandefjord Vis mer

Tida renner ut

- Hvordan har markedet respondert på et priskutt på én million?

- Det har vært bra interesse, men dessverre har vi ikke kommet i mål med ulike interessenter.

På samme tid er sesongen for å selge hytter ved sjøen i ferd med å gå mot slutten.

- Det gjør at kjøpere har bedre tid nå enn i april og mai. Jeg vil imidlertid oppfordre kjøpere til å ikke sitte på gjerdet, men heller komme med et bud og potensielt sikre seg en god deal nå.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Stor runde i familien

Krogh og ektemannen kjøpte hytta i 2018 for to millioner kroner, men har lagt store summer i en totalrenovering. Blant annet er den 54 år gamle hytta bygget ut med 56 nye kvadratmeter.

Beslutningen om å selge det Krogh omtaler som sitt «hjertebarn» kom etter et familieråd.

- Vi har alt vi drømte om å ha, men så kom vi til den store runden i familien vår. I fellesskap kom vi fram til at vi heller vil prioritere bedre boliger enn å ha to fritidshytter, og i den prosessen velger vi å selge hytta. Så nå ligger hjertebarnet ute til salgs, og heldige er de som får den, forklarte Sundbø til Børsen tidligere i sommer.

På spørsmål om paret var nervøse for å selge hytta i dagens seige hyttemarked, svarte Sundbø med en forsiktig optimisme.

- Jeg skulle ønske vi solgte i fjor, men det er god interesse for hytta. Men det er et marked hvor folk først må hjem og se om de kan ordne med finansieringen, og det er det noen som gjør nå. Det er et vanskelig marked, men ikke tørt, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer