Finansverdens «sjarmørprins»: - En total bløff

Den tidligere toppsjefen gikk under jorda - nå er han tilbake med et gigantsøksmål.

SKREKKFALL: Adam Neumann (41) bygget et milliardimperium. Så kollapset alt. Her sammen med kona Rebekah Paltrow Neumann (42). Foto: NTB Scanpix
SKREKKFALL: Adam Neumann (41) bygget et milliardimperium. Så kollapset alt. Her sammen med kona Rebekah Paltrow Neumann (42). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Da han var på vei opp, malte alle det vakreste bildet av ham. På vei ned ville de bare vise det stygge bildet.

Israelsk-amerikanske Adam Neumann står i sin skrøpelige ettromsleilighet i East Village, New York. Året er 2008 og han har fått en genial forretningsidé. Ti år seinere er drømmen for lengst satt ut i livet, og verdien på selskapet er estimert til svimlende 47 milliarder dollar.

Det ga ham innpass i en verden av luksus. Neumann og kona Rebekah Paltrow Neumann (42) reiste jorda rundt i privatfly, vekslet mellom seks prakteiendommer, og ansatte et team av barnepiker, personlige assistenter og en egen kokk til å ta hånd om dem og deres fem barn.

Så kollapset alt.

Lesevansker

18. september i fjor sto den 41 år gamle gründeren i toppetasjen på en av New Yorks utallige skyskrapere. Et nyhetsvarsel fra The Wall Street Journal lyste opp skjermen på telefonen.

Som dyslektiker, var det krevende for Neumann å lese innholdet. Ifølge Vanity Fair måtte toppsjefens rådgivere skumlese den omfattende reportasjen, og deretter orientere 41-åringen om de mest knusende detaljene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer