Finansverdens «sjarmørprins»: - En total bløff

Den tidligere toppsjefen gikk under jorda - nå er han tilbake med et gigantsøksmål.

SKREKKFALL: Adam Neumann (41) bygget et milliardimperium. Så kollapset alt. Her sammen med kona Rebekah Paltrow Neumann (42). Foto: NTB Scanpix
SKREKKFALL: Adam Neumann (41) bygget et milliardimperium. Så kollapset alt. Her sammen med kona Rebekah Paltrow Neumann (42). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Da han var på vei opp, malte alle det vakreste bildet av ham. På vei ned ville de bare vise det stygge bildet.

Israelsk-amerikanske Adam Neumann står i sin skrøpelige ettromsleilighet i East Village, New York. Året er 2008 og han har fått en genial forretningsidé. Ti år seinere er drømmen for lengst satt ut i livet, og verdien på selskapet er estimert til svimlende 47 milliarder dollar.

Det ga ham innpass i en verden av luksus. Neumann og kona Rebekah Paltrow Neumann (42) reiste jorda rundt i privatfly, vekslet mellom seks prakteiendommer, og ansatte et team av barnepiker, personlige assistenter og en egen kokk til å ta hånd om dem og deres fem barn.

Så kollapset alt.

Lesevansker

18. september i fjor sto den 41 år gamle gründeren i toppetasjen på en av New Yorks utallige skyskrapere. Et nyhetsvarsel fra The Wall Street Journal lyste opp skjermen på telefonen.

Som dyslektiker, var det krevende for Neumann å lese innholdet. Ifølge Vanity Fair måtte toppsjefens rådgivere skumlese den omfattende reportasjen, og deretter orientere 41-åringen om de mest knusende detaljene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.