Henning Solberg

Gården på tvangssalg

- Vi jobber for å finne en løsning, sier Henning Solbergs advokat etter at familiegården ble lagt ut for tvangssalg lørdag.

PRESSES: Den tidligere rallykjøreren Henning Solberg fra et tidligere rettsmøte der han ble begjært konkurs i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PRESSES: Den tidligere rallykjøreren Henning Solberg fra et tidligere rettsmøte der han ble begjært konkurs i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landbrukseiendommen på 419 dekar og et hovedhus på 207 kvadratmeter ble lagt ut på Finn lørdag til 12 millioner kroner.

Gården ble besluttet tvangssolgt av Follo og Nordre Østfold tingrett i november 2022 etter krav fra Askim & Spydeberg Sparebank.

Saken ble først omtalt av Smaalenenes Avis, som kan fortelle at også Sparebank 1 SMN har begjært tvangssalg av eiendommen.

Jobber for løsning

- Det må du nesten snakke med advokaten min om, sier Henning Solberg på spørsmål fra Børsen om en kommentar til saken.

Advokat Hans Kristian Skarpholt bekrefter at han representerer den tidligere rallykjøreren og at han uttaler seg på Solbergs vegne.

- Vi jobber for at denne eiendommen ikke skal bli tvangssolgt. Vi syns vi har en konstruktiv dialog med sparebanken, med tanke på å finne en ordning, sier Skarpholt til Børsen.

Begrensninger på eiendommen

Eiendomsmegler Tosif Shahzda Razzak i DNB Eiendom la ut annonsen på Finn lørdag.

- Det er høyere interesse for denne eiendommen enn det som er vanlig for en ordinær bolig, men lavere enn det jeg ville forventet i et normalt marked. Vi pleier å ha noe høyere interesse for landbrukseiendommer av tilsvarende type, men så er det jo både konsesjonsplikt og en odel på gården som ikke er fraskrevet, sier Razzak til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.