Hengt ut av Musk: - Ydmyket og møkkete

Dykkeren stemplet som en «pedo-fyr» av Elon Musk, mener ordet henger over ham som en livstidsstraff.

I RETTEN: Elon Musk må forklare hvorfor han kalte en grottedykker for en «pedo-fyr». Foto: Apu Gomes/Getty Images/AFP
I RETTEN: Elon Musk må forklare hvorfor han kalte en grottedykker for en «pedo-fyr». Foto: Apu Gomes/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt Tesla-gründer Elon Musk etter at han i jule i fjor kalte en av grottedykkerne som reddet et thailandsk fotballag ut fra ei grotte, for «pedo».

Dykkeren, Vernon Unsworth, tok ut et søksmål mot Musk etter lengre tids ordkrig. Onsdag var han i vitneboksen under rettssaken i Los Angeles.

Han hevder der at Musks uttalelse har stemplet ham som pedofil. Han skal ha vært nære ved å gråte da han snakket for retten onsdag.

- Jeg føler meg rå, ydmyket, skammelig og møkkete, sier han, ifølge Sky News.

Bakgrunnen

Musk kom med den etter hvert mye omtalte kommentaren etter at grottedykkeren Unsworth hadde uttalte seg negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt, Unsworth kalte det et PR-stunt og sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

Det utløste et angrep fra Tesla-gründeren:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer