Hengt ut av Musk: - Ydmyket og møkkete

Dykkeren stemplet som en «pedo-fyr» av Elon Musk, mener ordet henger over ham som en livstidsstraff.

I RETTEN: Elon Musk må forklare hvorfor han kalte en grottedykker for en «pedo-fyr». Foto: Apu Gomes/Getty Images/AFP
I RETTEN: Elon Musk må forklare hvorfor han kalte en grottedykker for en «pedo-fyr». Foto: Apu Gomes/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt Tesla-gründer Elon Musk etter at han i jule i fjor kalte en av grottedykkerne som reddet et thailandsk fotballag ut fra ei grotte, for «pedo».

Dykkeren, Vernon Unsworth, tok ut et søksmål mot Musk etter lengre tids ordkrig. Onsdag var han i vitneboksen under rettssaken i Los Angeles.

Han hevder der at Musks uttalelse har stemplet ham som pedofil. Han skal ha vært nære ved å gråte da han snakket for retten onsdag.

- Jeg føler meg rå, ydmyket, skammelig og møkkete, sier han, ifølge Sky News.

- TØFT: Vernon Unsworth sier han har hatt det tøft etter at Elon Musk kom med kommentarene. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill
- TØFT: Vernon Unsworth sier han har hatt det tøft etter at Elon Musk kom med kommentarene. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill Vis mer

Bakgrunnen

Musk kom med den etter hvert mye omtalte kommentaren etter at grottedykkeren Unsworth hadde uttalte seg negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt, Unsworth kalte det et PR-stunt og sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

Det utløste et angrep fra Tesla-gründeren:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

Dette førte til at Unsworth truet Musk med søksmål. Da la Musk seg flat, men i slutten av august var Musk ute med nye anklager.

Den sørafrikanske multimilliardæren hevdet videre at grottedykkeren Unsworth hadde flyttet til Thailand for en 12-årig barnebrud. Da fløt begeret over for den britiske dykkeren, som gikk til søksmål mot Musk.

- Som en livstidsstraff

I retten onsdag, omtalte Unsworth merkelappen «pedofil» som å være i fengsel på livstid uten sjans for prøveløslatelse.

Musk, som tidligere denne uka forklarte seg i saken, forsvarte da uttalelsen. Han hevder han bare «tok igjen».

For retten forklarte Musk at han var opprørt etter «uprovoserte fornærmelser» fra dykkeren som i juli i fjor rakket ned på Tesla-sjefens tilbud om å bygge en liten ubåt for å redde guttene som var fanget i en oversvømt grotte i Thailand.

- Det var feil og fornærmende, så jeg fornærmet ham tilbake, sa Musk.

Han nektet også for at ha anklaget Unsworth for å være pedofil, på samme måte som Unsworth ikke mente det bokstavelig da han ba Musk «putte ubåten der hvor det gjør vondt».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer