H&M-arvingens hemmelige luksusliv

Skilsmisse, milliardeiendeler og skandale i konsernet. Familiens yngste er en yndling for svensk presse.

MILLIARDER PÅ BOK: H&M-arving Nils Tham, her fotografert med kjæresten Felice Jankell i sommer, er en diskré mann. Han vekker likevel til stadighet oppsikt på grunn av sine dyre investeringer og partyliv. Foto: NTB scanpix
MILLIARDER PÅ BOK: H&M-arving Nils Tham, her fotografert med kjæresten Felice Jankell i sommer, er en diskré mann. Han vekker likevel til stadighet oppsikt på grunn av sine dyre investeringer og partyliv. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka dukket det opp oppsiktsvekkende påstander om hvordan H&M drives i Sverige. I den nye boka «The big boss» ble det hevdet at arbeidsmiljøet er som en sekt, og at «om man skal beholde jobben, er det bare å si ja og være enig med dem som bestemmer».

H&Ms pressesjef i Norge har avvist at det er slik her. Det samme gjør svenskene. Likevel er det ikke til å stikke under stol at anklagene er alvorlige, og i sosiale medier har enkelte tidligere ansatte uttalt at de kjenner seg igjen.

Selskapet har tidligere vært involvert i flere omdømme-skandaler, som angår arbeidsmiljø, produksjon og miljø. De har tusenvis av ansatte verden over, og dro i fjor inn 210 milliarder svenske kroner netto på salg alene.

Tjener milliarder

Hos «söta bror» sitter det en familie som er svært glade for kjøpesterke kunder i «sekt-selskapet». For et års tid siden ble det kjent at Nils Tham (35), sønn av en av H&Ms største eiere, Lottie Tham, hadde en formue på rundt 1,3 milliarder svenske kroner, som tilsvarer rundt 1,25 milliarder norske, ifølge svenske Veckans Affärer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer