I nabostrid om hageareal

Jon Øigarden og naboen er uenige om hagearealet mellom husene.

NABOSTRID: Jon Øigarden og naboen har ikke klar tå bli enige om bruksretten på hagearealet mellom husene. Foto: Vidar Ruud / NTB
NABOSTRID: Jon Øigarden og naboen har ikke klar tå bli enige om bruksretten på hagearealet mellom husene. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 sikret den folkekjære norske skuespilleren Jon Øigarden og kona seg et hus på Nordberg i Oslo.

I nabolaget ligger eneboligene på rekke og rad, omkranset av dertil hørende hager. Et idyllisk nabolag, med andre ord.

Men i fjor fikk ekteparet Øigarden nye naboer, og Oslo-idyllen ble litt forkludret.

Uenighet om hageflekk

For det har det oppstått en uenighet om en del av hagearealet mellom de to husene til ekteparet Øigarden og de nyinnflyttede, skriver Nordre Aker Blad.

Det er Øigardens nabo som eier det omstridte hagearealet, men Øigarden har «evigvarende eksklusiv bruksrett», ifølge naboen selv. Nå ønsker naboen bruksrett over hageflekken.

«Det omtvistede arealet er forlengelsen av vår hage, foran vårt stuevindu. XX (naboen) ser det ikke fra sitt hus. Vi har brukt tid og penger på å bygge opp dette området», skriver Øigarden og kona i et brev Nordre Aker Budstikke har tilgang til.

I vår ble det holdt et planleggingsmøte, der dommeren konkluderte med at slik konflikter vanligvis egner seg godt for rettsmekling, som innebærer at partene finner en løsning ved hjelp av en mekler.

Det ser ikke til å ha ført fram, for tvistesaken mellom naboene er berammet til slutten av september. Det er satt av to dager til saken.

Håper på «riktig løsning»

Øigarden ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordre Aker Budstikke, men påpeker at han ønsker å finne en riktig løsning i rett fora.

Børsen har tatt kontakt med Øigarden for å høre hvordan han stiller seg til nabotvisten.

«Jeg har ingen ytterligere kommentar», skriver Øigarden i en melding.

Heller ikke naboene har noe å tilføye i sakens anledning.

«Dette er en pågående sak. Mine klienter ønsker ikke å kommentere den», opplyser naboenes advokat, Aslak Runde, i en melding til Børsen.

Øigarden har de siste åra sikret seg en posisjon som en av Norges mest respekterte og kjente skuespillere, ikke minst takket være hans rolle som den kyniske finansmannen Jeppe i NRK-suksessen Exit.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer