I helga publiserte Børsen historien om Anne Bolsø (32) og hennes eks-samboer som slet med alvorlig spillavhengighet. Tobarnsfaren, som også var en lovende fotballspiller, valgte å ta sitt eget liv i 2017.
I dag finnes det 120 000 nordmenn med et problemfylt forhold til spilling.
Når man legger pårørende inn i den mørke statistikken, er antallet berørte oppe i flere hundre tusen. Bolsø er en av dem som etterlyser strengere reguleringer og ytterligere tiltak.
Kulturminister Trine Skei Grande sier til Børsen at denne saken, og alt for mange andre, illustrerer viktigheten av en politikk som setter hensynet til de med spilleproblemer i høysetet.
- Ansvarlighet foran grådighet
- Og det gjør regjeringen. Enerettsmodellen setter ansvarlighet foran grådige økonomiske hensyn. Den gjør at vi kan ha aldersgrenser og obligatoriske tapsgrenser blant annet, sier Skei Grande.
Ifølge kulturministeren jobber regjeringen også med tiltak for de som har utviklet spilleproblemer.
- Vi har handlingsplaner mot spilleproblem som sørger for gode forebyggingsprosjekter og finansierer behandlingstilbud og forskning på spillavhengighet. Dette bidrar til en økende bevissthet og kompetanse på feltet, og jeg tror og håper at dette vil føre til at folk blir møtt med en større seriøsitet og forståelse i helsevesenet for denne typen problemer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger