Luksusmegleren om: «Nei-kunder», tabber og opprivende skilsmisser

Han eide null og niks. Nå ringer kongelige, kjendiser og finanstopper Torbjørn Ek når de trenger ny lekegrind.

MILLIARDMANNEN: Eiendomsmegler og advokat Torbjørn Ek (63) har solgt boliger for flere milliarder kroner. Selv beskriver han sitt eget karriereløp som en «klassereise». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MILLIARDMANNEN: Eiendomsmegler og advokat Torbjørn Ek (63) har solgt boliger for flere milliarder kroner. Selv beskriver han sitt eget karriereløp som en «klassereise». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Du kan ikke se deg over skulderen og tro at du skal leve på det du har gjort. Du er nødt til å være bedre enn du var i går. Hvis ikke er du ute, sier luksusmegler og advokat Torbjørn Ek (63) til Dagbladet.

Han har åpen invitasjon til en verden de færreste har tilgang på. Når landets rikeste jakter ny lekegrind, står Torbjørn Ek ofte i sufflørkassa. Bak brilleglasset hviler 30 års erfaring. Han er i besittelse av et omfattende nettverk og et høyt bevoktet album fra innsida av Norges mest eksklusive eiendommer.

Herskapsvillaer med spesialdesignede bomberom. Vinkjellere proppfull av verdens edleste dråper. Penthouse-leiligheter med svimlende utsikter. Du kan banne på at Ek har sett det meste. Det vil han aldri fortelle pressen.

- Kundene mine vektlegger diskresjon, sier han og smiler.

- Klassereise

I løpet av de siste 20 åra har 63-åringens selskap solgt nærmere 4000 boliger til anslått verdi på 30 milliarder kroner. Da Ek - hvis far var ingeniør og pastor - forlot hjemstedet Rjukan for seinere å operere i indrefileten på Oslo vest, sto han på «bar bakke».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer