Kenneth Schwartz Thomsen:

Milliardgjeld: Sunket i jorda

Den danske eiendomsspekulanten har droppet å møte i retten tre ganger.

DØMT: Kenneth Schwartz Thomsen ble i 2013 dømt til å betale bøter på 56 millioner kroner. Foto: Jeppe Carlsen / Scanpix
DØMT: Kenneth Schwartz Thomsen ble i 2013 dømt til å betale bøter på 56 millioner kroner. Foto: Jeppe Carlsen / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom boliglånet begynner å svi med dagens høyre renter, er det nok ingenting i forhold til hvordan danske Kenneth Schwartz Thomsens økonomi kjennes ut.

Han kan nemlig skilte med en ellevill gjeld på 1,3 milliarder danske kroner. Den tidligere eiendomsspekulanten gikk i november 2021 på en dundrende personlig konkurs, etter å ha unngått å betale en haug av offentlige utgifter.

Siden den gang har Kammeradvokaten forsøkt å få fatt i den tidligere milliardæren - men han er som sunket i jorda, skriver danske Finans. Selv ikke tre innkallinger til retten har fått Schwartz Thomsen til å vise seg.

Faren taus

Dermed er heller ikke konkursen formelt avsluttet. Finans har ikke fått svar på om politiet har vært involvert i å oppdrive Thomsen.

Avisa har på en annen side fått faren hans i tale. Han nekter å avsløre hvor sønnen er, og hvorvidt han oppholder seg i Danmark.

- Jeg snakker med ham. Jeg er jo faren hans og har telefonnummeret hans, sier han til Finans.

Han nekter videre å svare på hvorfor sønnen ikke møter opp i retten, eller å gi ytterligere kommentarer.

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

Det har vært en lang vei fra toppen for den tidligere eiendomstoppen. Ifølge finansnettstedet eide han eiendommer verdt over tre milliarder danske kroner.

Medvirket i bankkollaps

Da hadde han også store lån, blant annet fra Roskilde Bank på 900 millioner. Da finanskrisa smalt i 2008 gikk Thomsen for første gang personlig konkurs, noe som også var medvirkende til at nevnte Roskilde Bank kollapset.

I 2013 ble eiendomsspekulanten dømt til fengsel i fem år og å betale en bot på 56 millioner danske kroner. Det skyldtes skattesvindel og juks med registreringsavgifter på luksusbiler.

Han anket saken, som først kom opp for lagmannsretten tre år seinere. Her ble straffen satt til to års betinget fengsel og bøter på 6,6 millioner. Samme år kjøpte han seg på nytt opp i eiendomsmarkedet, ifølge Eiendomswatch.

Det skulle ikke gå lange tida før det gikk galt igjen. I 2021 ble han dømt til å betale 565 millioner etter krakket i Roskilde Bank, skrev Finans da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer