«Orgasmekult»-grunnlegger snakker ut

Nicole Daedone er anklaget for å ha holdt kvinner i et lagerhus der hun kontrollerte dem i en «orgasmekult». Nå snakker hun ut.

TILTALT: Nicole Daedone på vei til rettshøring i juni. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB
TILTALT: Nicole Daedone på vei til rettshøring i juni. Foto: REUTERS / Brendan McDermid / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnleggeren av organisasjonen som har fått navnet «Orgasme-kulten», Nicole Daedone (56), uttaler seg nå for første gang siden hun tidligere i år ble tiltalt føderalt i USA.

Sammen med Rachel Cherwitz (43) er hun anklaget for å ha holdt kvinner i lagerhus, der de skal ha blitt tvunget til seksuelle handlinger for OneTaste - som altså kalles «Orgasme-kulten».

De to kvinnene er også anklaget for å be ansatte om å ha sex med potensielle investorer og kunder.

- Tvang og misbruk

I juni erklærte hun seg ikke skyldig i påstandene om tvang, manipulasjon og misbruk av medlemmer i et tvangsarbeid, ifølge Business Insider. Hun ble sluppet løs mot en kausjon på 1 million dollar, cirka 10,6 millioner kroner.

Det var i 2014 de første anklagene fra en tidligere ansatt kom. Vedkommende ble betalt 325 000 dollar i et forlik med selskapet.

Daedone har kategorisk nektet for anklagene mot selskapet. Hun har beskrevet dem som en «bombe som gikk av» i livet hennes og for selskapet.

- Det var liksom et livsverk, og over natta bare eksploderte det og spredde seg som en skogbrann, sier hun til Daily Mail.

- Av hele mitt hjerte har jeg ønsket å bringe frigjøring til kvinner. Hver eneste ting jeg noen gang har gjort, hvert pust jeg noen gang har tatt [har handlet om dette], legger hun til.

- Stor sorg

Dagen hun ble tiltalt, og det faktum at selskapets aktiviteter ble stanset, beskriver hun som en stor sorg.

- Ikke å kunne uttrykke det som er dypest og viktigst for deg. Og så for å se kvinnens tilstand rakne. Det var ødeleggende, sier hun til Daily Mail.

Ifølge aktor misbrukte Daedone følgerne og kundene sine - og tjente mye penger på dem. Målet med organisasjonen OneTaste var ifølge Daedone å fremme orgasmisk meditasjon, men etter hvert som selskapet ble mer kjent, begynte også overgrepsryktene å versere.

Daedone og hennes kompanjong Cherwitz risikerer opp til 20 år i fengsel.

Utvidet stort

Selskapet ble opprettet i 2004 og vokste i popularitet gjennom å tilby kurs, coaching og arrangementer med kvinners seksualitet som tema. Gjennom åra utvidet de virksomheten sin til storbyer som New York, Denver, Las Vegas og London, ifølge tiltalen.

New York Times beskriver et av ritualene selskapet tilbød i en artikkel fra 2009:

- Det involverte rundt et dusin kvinner, nakne fra livet og ned, liggende med øynene lukket i et fløyelsgardinrom mens kledde menn krøp over dem og strøk dem ritualistisk, skriver avisa.

Etter tiltalen var imidlertid Daedone klar på hva hun mente:

- Gitt OneTastes kultur med individuell «empowerment», frie valg og samtykke, er dette fullstendig uberettiget. Praksisen med orgasmisk meditasjon har blitt misforstått og utskjelt, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer