Pava LaPere:

Profilert gründer funnet død

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

ANERKJENT: Den amerikanske teknologigründeren Pava LaPere er død. Hun ble bare 26 år gammel. Foto: EcoMapTech
ANERKJENT: Den amerikanske teknologigründeren Pava LaPere er død. Hun ble bare 26 år gammel. Foto: EcoMapTech Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble den amerikanske teknologigründeren Pava LaPere (26) funnet død i et leilighetskompleks i Baltimore i Maryland, USA.

Det melder flere medier, deriblant CNN og New York Times.

Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig og har innledet drapsetterforskning.

LaPere er gründeren bak selskapet EcoMap Technologies, og har blitt erklært som en fremadstormende karrierekvinne. Tidligere i år ble 26-åringen anerkjent av Forbes da hun var blant de utvalgte på magasinets «30 under 30»-liste.

- Dyp sorg

Tirsdag kveld norsk tid bekrefter også EcoMap Technologies at selskapets gründer og administrerende direktør er gått bort.

- Det er med dyp sorg og sjokk at EcoMap kunngjør den tragiske og altfor tidlige bortgangen til vår elskede grunnlegger og administrerende direktør, Pava LaPere, heter det fra EcoMap i en uttalelse på Facebook.

Selskapet skriver at de har forståelse for offentlighetens interesse i saken, men ber om respekt for privatlivets fred.

- Omstendighetene rundt Pavas død er dypt urovekkende, og våre dypeste kondolanser går til hennes familie, venner og kjære i denne utrolig krevende tida.

- Arven vil lever videre

Maryland-ordfører Brandon Scott er også blant dem som sender sine kondolanser til familien. Han fortalte under en pressekonferanse at han har kjent LaPere i flere år og beskrev henne som en «talentfull og hjelpsom» kvinne.

- At et slikt lys skal slukkes så altfor tidlig av noen som ikke bryr seg om noe annet enn å skade andre, er noe alle bør kjenne på i kveld, sa han.

EcoMap skriver videre i sin uttalelse på Facebook at de vil jobbe videre med selskapet og LaPeres livsverk.

- Pava var ikke bare den visjonære kraften bak EcoMap, men var også en dypt medfølende og dedikert leder. Hennes utrettelige forpliktelse til selskapet vårt, til Baltimore, for å forsterke det kritiske arbeidet til økosystemer over hele landet, og for å bygge en dypt inkluderende kultur som leder, venn og partner setter en standard for lederskap, og hennes arv vil leve videre gjennom arbeidet vi fortsetter å gjøre, heter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer