Riking sparket hele trenerstaben

Briten Glenn Tamplin har hatt 24 ville timer etter at han kjøpte 8. divisjonsklubben Romford i England.

OMSTRIDT: Glenn Tamplin har tidligere herjet med andre småklubber i Essex. Nå er det Romford FC han skal pumpe penger inn i. Det første han gjorde var å ansette seg selv som manager. Foto: NTB/Scanpix
OMSTRIDT: Glenn Tamplin har tidligere herjet med andre småklubber i Essex. Nå er det Romford FC han skal pumpe penger inn i. Det første han gjorde var å ansette seg selv som manager. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært litt av et døgn i klubben Romford. Glenn Tamplin, en tidligere kokain-avhengig fotballfanatiker, kjøpte klubben, og har store planer for fremtiden. Så store planer at han mener det er best å gjennomføre dem selv.

Derfor var det første han gjorde å sparke hele trenerstaben med manager Paul Martin i spissen, før han selv satte seg i managerstolen, med umiddelbar virkning.

Det var den britiske avisa The Mirror som først meldte om den spesielle saken.

De 15 spillersigneringene er heller foreløpig ikke navngitt, for å gjøre saken enda merkeligere.

Klubben meldte selv dette i en pressemelding da oppkjøpet ble klart:

- Glenn Tamplin sier han er spent på å involvere seg i Romford FC, og ser fram mot å møte en ny utfordring i fotballen. Romford FC er en klubb med et massivt potensial, og jeg, Steve og Coling kan ikke vente med å få ut det potensiale, heter det i pressemeldinga, signert både klubben og deres nye eier.

Signerte gamle stjerner

«The Boro», som klubben kalles, har vært uten hjemmebane i mange år, og deler for øyeblikket stadion med flere lokale rivaler.

Dette er et problem Tamplin har lovet å fikse opp i.

Tidligere har Tamplin vært kjent for å gjøre lignende grep i klubben Billericay Town FC. Der signerte han de tidligere Liverpool-spillerne Jermaine Pennant og Paul Koncheskey. Andre celebre navn han rekrutterte var Jamie O'Hara, kjent fra britiske kjendis-Big Brother og en kort karriere i Tottenham.

Han er med andre ord et kjent navn i fotballen i Essex i England. Finansmannen har tjent seg rik i stålbransjen, og er hovedeier i selskapet AGP Steel.

Sparket seg selv

Han har tidligere blitt kåret til en av de 100 mest innflytelsesrike personene i Essex.

Tamplin gjorde seg selv til manager også i sin første klubb, men sparket seg selv i februar 2018 etter tre strake ligatap. Bare to dager etter var han tilbake i managerstolen.

I april i fjor trakk han seg igjen, før han sparket manager Steve Watt for å ikke ha brukt sønnen hans i en kamp.

I september i år solgte Tamplin sin gamle klubb. Da angret han og prøvde desperat å kjøpe den tilbake kort tid etter. Slik ble det aldri, og det så ut til at hans tid i fotballen var over.

Det er estimert at briten brukte opp mot 30 millioner kroner på Billericay Town.

Det varte ikke lenge, og nå er det altså klubben Romford som kan vente seg både det ene og det andre fra sin nye eier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer