Rikingene jubler

Noen kan gni seg litt ekstra i hendene over Aps krisevalg.

BLÅTT: Stein Erik Hagen er blant dem som har støttet Høyre med millionbeløp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLÅTT: Stein Erik Hagen er blant dem som har støttet Høyre med millionbeløp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 21 mandag kveld ble det klart for de fleste at Arbeiderpartiet gjør et historisk svakt valg. Samtidig skyller en blå bølge over landet; Høyre er for første gang på nesten 100 år større enn Ap.

- Det er vel et resultat av et dårlig rødgrønt styre i mange kommuner og en svært upopulær regjering, lyder milliardær Stein Erik Hagens umiddelbare analyse når Børsen tar kontakt.

- Flertallet av det norske folk ønsker ikke et sosialistisk samfunn. Folk vil ha frihet til å ta sine egne valg, legger Orkla-styrelederen til.

Har punget ut

Millioner av kroner har pøst ut av norske rikingers lommer for å støtte årets valgkamp. Brorparten av pengesekken er det Høyre som har fått. Mandag kan det nok ha betalt seg for flere av dem som har punget ut.

Christen Sveaas og Stein Erik Hagen har gitt henholdsvis 2,5 millioner kroner og 2 millioner kroner til partiet. Til sammen kommer sju av ti kroner i valgkampbidrag til Høyre fra Norges 400 rikeste personer.

Valgkampbidragene kan rikingene potensielt få stor avkastning på, skrev Børsen i forrige uke. Høyre har nemlig lovet å skrote eiendomsskatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.