Anna Sorokin

Rundlurte New York-eliten: Nå snakker hun ut

- Jeg ble portrettert som veldig manipulativ. Det synes jeg ikke at jeg er, sier Anna Sorokin etter løslatelsen.

LØSLATT: Hun levde et overdådig luksusliv før hun ble pågrepet og dømt for tyveri i millionklassen. Nå er Anna Sorokin løslatt fra fengsel. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
LØSLATT: Hun levde et overdådig luksusliv før hun ble pågrepet og dømt for tyveri i millionklassen. Nå er Anna Sorokin løslatt fra fengsel. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 2013 til 2017 levde Anna Delvey et luksuriøst liv med New York-sosieteten. Hverdag var fylt med opphold på luksuriøse hoteller, privatfly, dyre middager og høytflygende planer om en eksklusiv kunstklubb.

Kvinnen, som egentlig heter Anna Sorokin, utga seg for å være en rik arving fra Tyskland.

Men det viste seg at hun ikke hadde noen rik familie. Pengene hun brukte var heller ikke hennes.

For snart to år siden ble 28-åringen dømt til mellom fire og tolv års fengsel for tyveri. Ifølge dommen skal hun ha svindlet hoteller, restauranter, banker og et flyselskap for mer enn 200 000 dollar - om lag 1,7 millioner kroner.

- Ikke manipulativ

I midten av februar i år ble Sorokin løslatt - etter bare tre år bak murene. Nå snakker hun ut om tida etter rettssaken og dommen.

- Jeg ble portrettert som veldig manipulativ. Det synes jeg ikke at jeg er, sier Sorokin i et intervju med BBC

- Jeg var aldri overflatisk. Jeg forsøkte aldri å snakke meg inn i noe. Jeg bare fortalte folk hva jeg ville - enten ga de meg det, ellers gikk jeg videre.

Shonda Rhimes, skaperen av «Grey’s Anatomy» og «Scandal», har sikret seg rettighetene til å lage serie basert på artiklene fra New York Magazine, sammen med Netflix.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer