Selger Frogner-leiligheten til 17 millioner

Bare ett år etter at hun kjøpte leiligheten for 10,5 millioner kroner, er den tilbake på boligmarkedet.

SELGER LEILIGHET: Katharina Andresen selger Frogner-leiligheten, nå som hun flytter til England for å studere. Her på Se og Hørs kjendisgalla i starten av november. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SELGER LEILIGHET: Katharina Andresen selger Frogner-leiligheten, nå som hun flytter til England for å studere. Her på Se og Hørs kjendisgalla i starten av november. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukjent formål med studiet

Andresen er en av Norges desidert rikeste, som arving av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (58). Hun og søsteren var i 2017 oppført med formuer på 6,8 milliarder kroner.

I slutten av oktober avslørte milliardærarving Katharina Andresen (24) at hun ville flytte fra Norge for å fullføre sin bachelorgrad.

Hun har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og nå går turen til London for å studere ved Regent's University.

Til Se og Hør åpnet hun seg opp om flytteplanene under Kjendisgallaen, og hun fortalte at leiligheten hennes i Oslo skulle selges før hun forlot landet.

- Det blir noen hektiske måneder framover nå. Jeg skal bo der det første halvåret alene, og da vil jeg gjerne finne en leilighet som er nærmere skolen. Jeg skal bare leie der, sa hun da.

Neste sommer følger samboeren Frederic Kvasnes (29) etter, men paret ønsker uansett å kjøpe seg en ny leilighet i Oslo.

- Vi skal selge den vi eier i Oslo nå, men vi har begge lyst til å ha en leilighet her, så planen er å kjøpe en ny, litt mindre leilighet før vi reiser. Den kan vi leie ut når vi er i London, forklarte Andresen.

WALK IN-GARDEROBE: Med en svimlende formue følger en luksuriøs garderobe. Foto: Privatmegleren
WALK IN-GARDEROBE: Med en svimlende formue følger en luksuriøs garderobe. Foto: Privatmegleren Vis mer

Brukt millioner på renovering

Det er bare ett år siden hun kjøpte den 192 kvadratmeter store leiligheten for 10,65 millioner kroner.

Tirsdag ble den lagt ut for salg med en prisantydning på 16,5 millioner kroner.

Siden den gang har den gjennomgått en totalrenovering, ifølge eiendomsmegler Hans Houeland.

- Det er brukt noen millioner på det, uten at jeg vil tallfeste det, sier han til Se og Hør, og legger til at han ikke vil uttale seg om klienten sin.

Dagbladet har foreløpig ikke fått svar på sin henvendelse til Ferd-konsernet om kommentar til salget.

Ukjent formål med studiet

Andresen er en av Norges desidert rikeste, som arving av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (58). Hun og søsteren var i 2017 oppført med formuer på 6,8 milliarder kroner.

Dagens Næringsliv skrev tidligere i år at formuen til milliardærsøstrene hadde krympa med rundt elleve milliarder kroner, men at dette skyldes at aksjene de fram til nå har eid privat har blitt flyttet til egne aksjeselskap.

- Blodig urettferdig

De siste åra har storesøster Andresen hatt en rolle i farens selskap Ferd. Formuen ble tjent i tobakksindustrien, men forvaltes nå gjennom ovennevnte selskap.

24-åringen har dessuten jobba i Innovasjon Norge.

Andresen har tidligere uttalt at hun kunne tenke seg ei framtid i farens selskap, men det er ukjent om det er det hun vil anvende studiet i London til.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer