Ronald Perelman:

Selger rubbel og bit

Milliardæren Ronald Perelman selger flere eksklusive eiendeler, samtidig som pandemien truer selskapet hans.

SELGER: Det er mange spekulasjoner om hvorfor Ronald Perelman selger eiendeler til mangfoldige millioner. Foto: NTB/Scanpix
SELGER: Det er mange spekulasjoner om hvorfor Ronald Perelman selger eiendeler til mangfoldige millioner. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Den styrtrike forretningsmannen Ronald O. Perelman (77) har under pandemien lagt ut for salg noen av sine mest dyrebare eiendeler, blant annet hans «Gulfstream 650»-privatfly og 257 fots yacht, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Den amerikanske investoren er eier av holdingselskapet «MacAndrews & Forbes» og var en gang i tidas kronet som USAs rikeste mann. Nå har derimot formuen hans krympet fra 19 milliarder til 4,2 milliarder dollar i løpet av de siste to åra, ifølge nyhetsbyrået.

På Forbes sin liste har derimot Perelman per dags dato en formue på 6,8 milliarder dollar, omtrent 62 milliarder kroner.

«MacAndrews & Forbes» har investert i alt fra sminke, smykker, biler, banker og tegneserier.

Det spekuleres nå i om coronapandemien har rammet Perelman så hardt at han har vært nødt til å selge flere eiendeler.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer

Et enklere liv

I juli kom Perelman ut med en offentlig uttalelse hvor han sa at selskapet kom til å ta nødvendige steg for å håndtere coronakrisen.

- Jeg har vært veldig offentlig om at jeg kommer til å selge noen eiendeler og konvertere disse til kontanter for å søke etter nye investeringsmuligheter. Det er det vi gjør akkurat nå, sa Perelman i sin uttalelse, gjengitt av Bloomberg.

Blant tiltakene var salget av selskapets aksjer i «Scientific Games», et selskap som selger gamblingprodukter og tjenestene til lotterier, ifølge Financial Times.

Perelman forklarte videre at han ønsket seg et annet type liv.

- Jeg har lenge tatt vare på ting jeg ikke bruker, ei heller vil ha. Jeg konkluderte ei tid tilbake at det var på tide å skape et enklere liv, og la andre nyte noen av de fantastiske tingene som jeg har hatt glede av i flere tiår, sa han.

Skeptisk

Men det er ikke alle som kjøper Perelmans forklaring. Perelman skal visstnok lagt ut for salg flere malerier som er verdt mangfoldige millioner. Richard Hack, som i 1996 skrev en uautorisert biografi om Perelman, er skeptisk.

Kunstverkene skal blant annet være av Joan Miró og Henri Mattisse, ifølge Financial Times.

- Hvis man ønsker et enklere liv så flytter man til en gård i Oklahoma. Man selger ikke kunst fra bygården din på Manhattan, sier Hack til Bloomberg.

Han får støtte av kunstrådgiver Wendy Goldsmiths.

- Det han selger er så «blue chip» som det kommer, sier hun til nyhetsbyrået.

«Blue chip» er en betegnelse på lett omsettelige aksjer i et veletablert selskap.

En talskvinne for Perelman nekter for at dette er tvungne salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer