Statsbudsjettet 2022

Silje Sandmæl: - Gledelig nyhet

Det nye statsbudsjettet har en god nyhet til barnefamilier, mener «I lomma på Silje»-programlederen.

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, forteller hva Solberg-regjeringens statsbudsjett betyr for deg. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er klart at statsbudsjettet ikke ble som forventet. Det ble strammere, fordi regjeringen har lagt seg under handlingsregelen. Her har regjeringen tatt på seg sikkerhetsbeltet, sier Silje Sandmæl.

Tirsdag svarte forbrukerøkonomen i DNB og programlederen i «I lomma på Silje», Dagbladet på spørsmål om statsbudsjettet fra Solberg-regjeringen.

Handlingsregelen fastslår hvor stor andel av oljepenger som kan brukes i norsk økonomi Den ligger på tre prosent.

Regjeringen kutter i oljepengebruken og foreslår å bruke 322,4 milliarder kroner. Det tilsvarer 2,6 prosent av oljefondet.

- Vi går mot lysere tider i norsk økonomi, sier Sandmæl.

- Overrasket

Det var en ting som overrasket Sandmæl veldig.

- Det er en endring i foreldrefradraget og det overrasket meg. Før fikk man opptil 25 000 fradrag fra første barnet og deretter 15.000 kroner for hvert barn utover ett. Nå kan man få 25 000 kroner per barn. Det er gledelig og betyr en god skattelette for barnefamilier, sier hun og fortsetter:

- Det som også overrasket meg litt var at de vil senke formuesskatten. I dag skal det betales formuesskatt for formuer over 1.5 millioner kroner. Nå vil regjering øke det til 1.6 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer