Skrekkuke for skandalesjef

Better.com, hvis toppsjef sparket 900 ansatte over Zoom i 2021, har hatt en brutal første uke på børs.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjefen for boligutlånsselskapet Better, Vishal Garg, skapte overskrifter verden rundt da han sparket 900 ansatte over Zoom på tampen av 2021.

Manøveren skapte rabalder, og Garg endte opp med å ta permisjon, som han brukte til «å reflektere over sin lederstil, å gå tilbake til de verdiene som gjør Better bra samtidig som at han jobbet tett med en utenforstående coach».

Stuper på børs

Garg er for lengst tilbake som sjef. Men to år etter skandalen kjemper han for å holde selskapet over vann, skriver Forbes.

Better.com hjelper kunder med alt innen privat eiendom, som å ta opp et boliglån online, finne eiendomsmekler eller tegne innboforsikring.

Selskapet har siden den famøse Zoom-skandalen sparket ytterligere 7000 ansatte, ifølge danske BT.

STUPER: Den første uka på børs har vært røff for Vishal Garg og Better.com. Foto: Scott Rosenthal / Wikimedia Commons
STUPER: Den første uka på børs har vært røff for Vishal Garg og Better.com. Foto: Scott Rosenthal / Wikimedia Commons Vis mer

Tross krevende tider valgte altså Better.com å gå på børs nylig - men der har det mildt sagt buttet.

Selskapets aksjekurs har stupt med hele 94 prosent bare den første uka, ifølge Finans.

- Dumme delfiner

Det er likevel ikke markedsutfordringene som får skylda for selskapets nedgang, skriver Finans - det er Vishal Garg. Investorer mener den negative omtalen av toppsjefen har fått folk til å ta avstand fra selskapet, ifølge avisa.

Sparke-skandalen i 2021 var heller ikke første gang Garg kom i søkelyset i negativ forstand.

Forbes avslørte i november 2020 at Better-sjefen hadde sendt mailer hvor han skjelte ut ansatte, og kalte dem «dumme delfiner». Han skal også ha klaget på arbeidsinnsats, og mente at ansatte førte åtte timers arbeid, men bare jobbet to.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer