Søker «house manager»

Celina Midelfart (50) vil ha hjelp til handling, rengjøring og organisering av praktiske oppgaver.

SØKER HJELP: Kosmetikkarving og investor Celina Midelfart trenger hjelp til husstellet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SØKER HJELP: Kosmetikkarving og investor Celina Midelfart trenger hjelp til husstellet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert

«Familie på to, bosatt sentralt på Frogner, søker pålitelig, strukturert og selvstendig house manager/hushjelp».

Slik starter en stillingsannonse Celina Midelfarts selskap Midelfart Capital AS har lagt ut på Finn.no.

Oppgavene i stillingen inkluderer «å holde huset i orden, inkludert rengjøring, klær/garderobe, samt organisering og oppfølging av praktiske oppgaver, handling og ærender».

Arbeidstid er mellom 07.00 og 15.00, og stillingen er fulltid. Det er ønskelig at personen har førerkort, og det tilbys «gode betingelser for riktig person».

Kapital omtalte saken først.

- Vi har ingen kommentar til dette, opplyser en representant for Midelfarts selskap i en SMS til Børsen.

Celina Midelfart skriver det samme til DN, men opplyser til avisa at hun aldri har hatt au pair.

Ble saksøkt av tidligere hushjelp

Det er ikke første gang Celina Midelfart har søkt etter hjelp i huset på Finn.no. I juni 2019 søkte hun og daværende forlovede Tor Olav Trøim etter barnevakt og rengjører til deres felles hjem på Frogner i Oslo. Sammen har de en sønn.

Trøim og Midelfart ble i 2015 saksøkt av deres tidligere hushjelp Saasha Rodriguez, for brudd på den amerikanske arbeidsmiljøloven, manglende overtidsbetaling og usaklig oppsigelse. Hun jobbet for dem i deres bolig i Miami, og krevde to millioner kroner.

Paret mener hele søksmålet var fullstendig grunnløst, og overfor Dagbladet la de ikke skjul på at de opplevde rettsstriden som særdeles frustrerende og tidkrevende.

- Dessverre kan hvilken som helst person starte et søksmål og framsette sensasjonelle krav. Vi har tillit til at retten vil legge fakta til grunn og avvise kravet, sa Trøim til Dagbladet om søksmålet den gang.

- Anklagene er grunnløse og bevisst misvisende. De saksøkte har ikke vært i direkte kontakt med saksøkeren, og hun er ikke blitt trakassert. Vi vil gi vårt hele svar på anklagene til retten innen rimelig tid, fortsatte Trøim og Midelfarts advokat, John Moore, overfor Dagbladet.

Trøim og Midelfart valgte til slutt å inngå forlik med den tidligere hushjelpen, men hun fikk «bare» utbetalt 185 000 kroner.

Rodríguez hadde også tidligere vært involvert i to andre søksmål mot andre arbeidsgivere i 2013 og 2014.

En av Norges rikeste

Celina Midelfart er datter av avdøde Finn-Erik Midelfart. Etter hans død tok hun over familiebedriften Midelfart & Co i 1995, og har siden gjort stor suksess som forretningskvinne.

Midelfart er en av Norges rikeste personer. Kapital anslår at hun har en formue på 1,5 milliarder kroner, noe som sørger for at hun innehar 299. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer