Solgte hyttearv: Håvet inn

Siv Jensen har samlet sett dratt inn flere titalls millioner kroner.

HAR SOLGT ARVEN: Da tidligere bankdirektør Thor Bang gikk bort, ble det kjent at tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) ble tilgodesett i testamentet som arving. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR SOLGT ARVEN: Da tidligere bankdirektør Thor Bang gikk bort, ble det kjent at tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) ble tilgodesett i testamentet som arving. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at tidligere bankdirektør Thor Bang gikk bort i mars 2022, ble det kjent at han hadde gitt bort en villa i ærverdige Holmenkollen og ei hytte på Veierland i Færder kommune til Siv Jensen.

Den tidligere Frp-lederen solgte villaen i Holmenkollen i september 2022 til 15,5 millioner kroner. I mai ble også hytta lagt ut for salg med en prisantydning på 14,5 millioner kroner.

Kort tid etter var salget i boks, men kjøpesummen har hittil vært ukjent. Ifølge en fersk tinglysning kommer det fram at Jensen solgte hytta for 15,5 millioner kroner, altså én million over prisantydning.

Flere arvinger

Det betyr at hun sitter igjen med 31 millioner kroner i arv fra Bang.

Børsen har vært i kontakt med Jensen, som ikke ønsker å kommentere denne saken. Hun har på generelt grunnlag ikke ønsket å kommentere arven - som vakte stor oppsikt da nyheten ble kjent.

- Det gjelder meg privat, og jeg er ikke en offentlig person lenger. Ingen kan forlange at jeg skal stille opp og svare på ting, sa Jensen til VG i fjor.

Frp-nestor Carl I. Hagen fikk også en slant av Bang. Avisa Oslo har tidligere skrevet at det var snakk om 250 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.