Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

Solgte villa etter «tøff» beslutning

Det var med tungt hjerte at Astrid Uhrenholdt Jacobsen skulle skilles fra boligen i Sørkedalen: - Både kjøper og selger er veldig fornøyde, sier megler.

PÅ FLYTTEFOT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk solgt villaen sin i Sørkedalen utenfor Oslo sentrum etter kort tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PÅ FLYTTEFOT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk solgt villaen sin i Sørkedalen utenfor Oslo sentrum etter kort tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ei drøy uke siden ble det kjent at langrennsprofil Astrid Uhrenholdt Jacobsen (36) hadde besluttet å selge villaen sin i Sørkedalen utenfor Oslo sentrum.

Jacobsen kjøpte den 260 kvadratmeter store villaen for 14,2 millioner kroner i august 2021. Ifølge eiendomsmegleren har det derfor vært vemodig for Uhrenholdt Jacobsen å selge boligen etter så kort tid.

Langrennsprofilen jobber imidlertid som lege i Lillehammer og pendler til arbeidsplassen.

- Det blir litt for tungvint for henne å reise fram og tilbake og ha tid til å ta vare på et stort hus. Det er tøft for henne, for hun er veldig glad i huset. Hun er redd for at hun ikke kommer til å finne noe sånt igjen. Men pendlingen blir for tungvint, rett og slett, forklarte EIE-eiendomsmegler Synnøve Nyhagen til Børsen torsdag forrige uke.

Solgt med rabatt

Boligen ble lagt ut på markedet med en prislapp på 15,9 millioner kroner. Det var fristende nok til å trekke flere på visning - før to interessenter til slutt havnet i budkrig.

Kjøpesummen endte til slutt på 15,2 millioner kroner - 700 000 kroner under prisantydning.

- Det gjenspeiler markedsprisen i dag. Både kjøper og selger er veldig fornøyde med pris og overtakelse, sier Nyhagen til Børsen.

Ikke gjenvalg

Ifølge eiendomsmegleren skal ikke Uhrenholdt Jacobsen ha kjøpt seg ny bolig i nærheten av Lillehammer ennå.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I mai i år meddelte Jacobsen at hun ikke tok gjenvalg som leder av den norske utøverkomiteen, etter fire år.

Da hadde hun fått krass kritikk fra flere hold etter at andre medlemmer av utøverkomiteen anklaget henne for å hemmeligholde Norges ønske om å stenge Russland og Belarus ute av internasjonal idrett.

- Nå har jeg vært leder i fire og tenker nå at det er fint at det kommer inn nye krefter, sa Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer