Sporløst forsvunnet: - Sperr henne inne!

Hun var Jeffrey Epsteins høyre hånd og beste venn. Nå vet ingen hvor Ghislaine Maxwell befinner seg.

HØYRE HÅND: Ghislaine Maxwell (bak t.h.) var Jeffrey Epsteins beste venn. Her er hun avbildet i sitt eget hus sammen med prins Andrew og den da 17 år gamle Virginia Giuffre, som hevder at hun ble tvunget til å ha sex med prinsen i huset. Foto: REX / NTB scanpix
HØYRE HÅND: Ghislaine Maxwell (bak t.h.) var Jeffrey Epsteins beste venn. Her er hun avbildet i sitt eget hus sammen med prins Andrew og den da 17 år gamle Virginia Giuffre, som hevder at hun ble tvunget til å ha sex med prinsen i huset. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skandaleprisen Andrew har for alvor stått midt i stormens øye den siste tida, etter at han i et intervju på BBC skulle forsøke å svare på de alvorlige anklagene om flere seksuelle overgrep som ble rettet mot ham.

Det gikk heller dårlig.

Epsteins høyre hånd

Men i kulissene bak prins Andrew stormer det også rundt Ghislaine Maxwell (57). Hun er kvinnen som introduserte prinsen for den avdøde og overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein, som har hovedrollen i dramaet som ryster det britiske kongehuset.

Maxwell er datter av mediemogul Robert Maxwell, og har kjent prinsen siden hun gikk på universitetet. 57-åringen er også ekskjæreste og tidligere forretningspartner til Epstein.

Hun anklages for å være en av Epsteins medsammensvorne i å skaffe mindreårige jenter til de celebre festene han avholdt, der tenåringsjenter skal ha blitt brukt for å underholde gjestene, blant annet på milliardærens beryktede ranch i New Mexico-ørkenen.

Et av de aller mest omtalte bildene av prins Andrew, der han holder rundt den da 17 år gamle Virginia Giuffre, som har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med prinsen tre ganger, ble tatt hjemme hos Maxwell. Maxwell selv står glisende bak de to helt til høyre i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.