Legger ned etter 24 år:

Strømkrisa gjør at Lars mister livsverket: - Trist

Lars Møllen har drevet Circle K-bensinstasjonen i over 24 år. Nå blir han nødt til å si stopp.

KONKURS: Lars Møllen synes det er trist å melde oppbud på bedriften. Foto: Privat
KONKURS: Lars Møllen synes det er trist å melde oppbud på bedriften. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror det er veldig mange i samme situasjon som meg om dagen, sier Lars Møllen til Dagbladet.

Møllen har drevet en av de lokale Circle K-stasjonene i Larvik siden 1998. Nå kommer han med den tunge beskjeden om at han er meldt konkurs.

- Jeg elsker å jobbe med dette og å gjøre folk gode. Jeg har gjort det i 24 år. Det er klart det er trist å stenge ned, men det var viktig for meg å gjøre det tidsnok, slik at jeg får lønnet mine ansatte og gjort opp for meg til leverandører, sier Møllen.

Han forteller at strømprisene er grunnen bak den vonde avgjørelsen. Selv med økt omsetning har det ikke vært mulig for dem å «holde skuta flytende».

Saken ble først omtalt av Østlands-Posten.

Tror mange sliter

Møllen forteller at det ikke er noe gøy å melde oppbud av bedriften, men gjør det klart at de høye strømkostnadene har gjort det umulig for ham å holde det gående.

- Jeg ønsker å stå fram med denne historien fordi jeg tror mange over hele landet er i samme situasjon som meg. Som enten har, eller snart må, legge ned livsverket sitt, sier Møllen før han fortsetter:

- Det er ikke noe mange synes er hyggelig å stå fram med, da det er noe folk forbinder med nederlag. Jeg velger likevel å stå fram og fortelle om dette.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.11.2015 Norsk institutt for bioøkonomi simen Gjølsjø viser oss årets ved og triksene for og finne den beste veen. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Jobber vil gå tapt

Møllen ber politikerne se på hva som skjer i lokalsamfunnene for øyeblikket. Han mener flere arbeid vil gå tapt i framtida, og det vil føre til økt arbeidsledighet.

Nå må han selv, og ni faste ansatte slutte i jobben. Det blir første gang Møllen melder seg som arbeidsledig.

Han gjør det klart at han har hatt godt over hundre ansatte i bedriften sin siden 1998.

- Mange av dem fikk sitt første møte med arbeidslivet her. Folk som nå jobber som politi, jurister, og ja, alle slags yrker. Her lærte de å jobbe med mennesker for første gang, samt å kjenne kundenes ønske, sier Møllen.

Circle K: - Trist

- Det er alltid trist når stasjoner må stenge og synd å miste gode forhandlere. Lars har gjort en god jobb på Circle K Nansetgata i Larvik over mange år, sier Circle Ks pressekontakt, Knut Hilmar Hansen, til Dagbladet.

Hansen sier at det nok er flere innen norsk servicehandel som opplever høye strømkostnader for tiden, men han kjenner ikke til om at noen flere av franchisetakere deres vil begjære oppbud.

ENGASJERT: Petter Stordalen var sedvanlig energisk da han fortalte norsk presse om planene videre for Ving. Stillbilde: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Per Ervland / Dagbladet TV. Vis mer

- Selv om forhandlerne våre nå reduserer energiforbruket på kjølere og frysere, lys, aircondition og varme, bilvask og i butikk og på lager, er utgiftene til strøm betydelige med det kostnadsnivået vi har nå, ifølge Hansen.

Han gjør det klart at de kan ikke utelukke konkurser i månedene som kommer dersom dette nivået fortsetter, da energikostnadene er krevende for mange.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer