Taxfree-milliardær er blakk: Hylles

Har offisielt oppfylt drømmen etter fire tiår.

NÅDDE MÅLET: Eksmilliardær Charles «Chuck» Feeneys største mål i livet var å ikke sitte igjen med ei krone når han dør. Her avbildet i San Francisco i 2014, der han bor i en beskjeden leiebolig med sin kone, Helga. Foto: Jim Wilson / NTB
NÅDDE MÅLET: Eksmilliardær Charles «Chuck» Feeneys største mål i livet var å ikke sitte igjen med ei krone når han dør. Her avbildet i San Francisco i 2014, der han bor i en beskjeden leiebolig med sin kone, Helga. Foto: Jim Wilson / NTB Vis mer
Publisert

- Vi lærte mye. Vi ville gjort enkelte ting annerledes, men jeg er svært fornøyd.

7. november 1960 markerer starten på det som skulle bli et milliardeventyr uten like for irsk-amerikanske Chuck Feeney (89).

Sammen med sin kompanjong Robert Warren Miller (87) grunnla forretningspartnerne det banebrytende konseptet Duty Free Shoppers.

Svimlende summer

Det har millioner av mennesker nytt godt av siden. Fulle handlevogner med avgiftsfrie luksusvarer, alkohol og tobakk, sikret 89-åringen en gigantformue på flere milliarder dollar.

60 år etter oppstarten er Feeneys bankkonto tom.

Gjennom sin private stiftelse Atlantic Philanthropies har forretningsmannen donert åtte milliarder dollar, drøye 72 milliarder norske kroner, til veldedige formål siste fire tiår.

Nå er rubbel og bit borte, og denne uka ble stiftelsen offisielt oppløst, ifølge Forbes. Eksmilliardæren gjorde det tidlig til sitt største mål i livet å forlate jorda slik han kom inn: Uten ei krone.

- Takk til alle som ble med oss på denne reisen. Og til de som lurer på å gi mens du lever: Prøv det, du vil like det, sier en strålende fornøyd Feeney i en eksklusiv uttalelse til Forbes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer