Maaemo-gründeren:

Trekker seg ut av tre restauranter

- Maaemo krever og fortjener all min oppmerksomhet, sier stjernekokk og Maaemo-gründer Esben Holmboe Bang.

TREKKER SEG: Mannen bak den prisbelønte Michelin-restauranten Maaemo, Esben Holmboe Bang, trekker seg ut av tre restauranter i Oslo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TREKKER SEG: Mannen bak den prisbelønte Michelin-restauranten Maaemo, Esben Holmboe Bang, trekker seg ut av tre restauranter i Oslo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjernekokk og mannen bak den prisbelønte Michelin-restauranten Maaemo, Esben Holmboe Bang, trekker seg ut av tre restauranter i Oslo. Det skriver Dagens Næringsliv, som viser til en pressemelding.

Maaemo, med Bang i spissen, åpnet først dørene i 2010 og ble belønnet med to Michelin-stjerner i 2012.

Siden den gang har Bang åpnet en rekke andre restauranter i Oslo - men nå er det altså klart at han vil ut av Kafeteria August, Conservatory og Vandelay.

- Maaemo krever og fortjener all min oppmerksomhet og dersom jeg merker bare et lite tegn til at andre prosjekter tar energi fra Maaemo, blir det en veldig enkel beslutning, sier Bang.

I 2016 ble restauranten belønnet med tre stjerner - som det første spisestedet i Norge. I februar 2020 mistet Maaemo imidlertid alle tre stjerner som følge av at restauranten ble stengt i desember 2019 og flyttet til et nytt bygg.

For to år sida gjorde alle de tre stjernene comeback. Restauranten har siden forsvart sin ære og fikk beholde alle stjernene i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer