Utsatt for innbrudd: - Forbanna irriterende

Restauranten til Reneé Fagerhøi i Trondheim ble utsatt for innbrudd mandag. - Veldig mye styr for null gevinst, sier kjendiskokken.

SKUFFET: Renée Fagerhøi sier til Dagbladet at hun er skuffet etter at restauranten hennes ble utsatt for innbrudd mandag. Foto: Synøve Dreyer / Dagbladet
SKUFFET: Renée Fagerhøi sier til Dagbladet at hun er skuffet etter at restauranten hennes ble utsatt for innbrudd mandag. Foto: Synøve Dreyer / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var rundt lunsjtider mandag at hun fikk beskjed om et pågående innbrudd i restauranten Bula.

Mandag ettermiddag har hun fortsatt ikke full oversikt over hva som mangler. Kasseapparatet er i hvert fall borte.

- Men det er en utrolig dum ting å stjele. Vi oppbevarer ikke noe cash i restauranten. Det er veldig mye styr for null gevinst, men jævlig mye styr for meg, sier hun til Dagbladet, noe lattermild.

Fagerhøi er restaurantsjef og grunnlegger av Bula neobistro i Trondheim. Hun har tidligere vunnet Top Chef, og gitt ut flere kokebøker.

Nidaros omtalte saken først.

- Visste hva de skulle ha

Tyvene klarte å bryte seg inn i restauranten, noe som ifølge Fagerhøi utløste full alarm hos politiet og sikkerhetsselskapet. De var ifølge henne raskt på plass, men da var allerede kasseapparatet borte.

- De visste at det var kassa de skulle ha, tror kokken.

INNBRUDD: En innbruddstyvbrøt seg inn i leiligheten til et ektepar mens de sov. Video: Twitter @San Bernardino PD. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Hun har drevet restauranten i bydelen Midtbyen i over seks år, og har ikke hatt liknende opplevelser tidligere.

- Vi har en veldig god tone med ulike folk som frekventerer Midtbyen, og ting som dette har aldri vært noe problem tidligere. Det er veldig synd, og forbanna irriterende, sier hun.

Kasseapparatet blir blant annet brukt til å registrere salg, lage kvitteringer og ta oppgjør. Det er ikke veldig mange som oppbevarer cash i restaurantene sine nå, tror kokken.

- Å stjele et kassaapparat var vel mer gunstig på 90-tallet, sier hun og ler.

Åpent som vanlig

Prosessen med å få oversikt over det som har skjedd, opprette dialog med forsikringsselskap og anmelde saken, er allerede i gang. Det som er ødelagt må også fikses og tas tak i.

- Det er bare veldig synd og skuffende, rett og slett, oppsummerer hun.

Fagerhøi poengterer likevel at restauranten, som holder stengt hver mandag og tirsdag, vil ha åpent som normalt fra onsdag.

- Vi skal holde åpent, ja. Har du sett «The Bear», eller?, sier hun og viser til TV-serien som portretterer en ekstremt hektisk hverdag som restauranteier.

Kokken sier også at de har gode overvåkingsbilder fra restauranten, og tror ikke det vil være noe problem å identifisere tyvene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer