Verdens rikeste kvinner kniver om tronen

Dette er verdens tre rikeste kvinner.

2018: Jeff Bezos og hans daværende kone MacKenzie avbildet på Vanity Fairs Oscar-fest i 2018. Deres skilsmisse omtales som historiens dyreste og gjorde MacKenzie til en av verdens rikeste. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
2018: Jeff Bezos og hans daværende kone MacKenzie avbildet på Vanity Fairs Oscar-fest i 2018. Deres skilsmisse omtales som historiens dyreste og gjorde MacKenzie til en av verdens rikeste. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke var det MacKenzie Scott (50), ekskona til verdens rikeste mann Jeff Bezos (56), som tok plassen som verdens rikeste kvinne. Hun dyttet franske Francoise Bettencourt Meyers (67) ned fra toppen, med sin formue på 68 milliarder dollar, skrev CNN Business i begynnelsen av september.

Det så ikke ut til å vare. Både Forbes og Bloomberg fører løpende lister på verdens rikeste, og her kan man se at Bettencourt Meyers har tatt tilbake plassen.

10. september rangerer Forbes Bettencourt Meyers «og familie» på 12. plass på lista over verdens rikeste, mens Alice Walton (70) havner rett under. Ifølge Forbes faller Scott ned på 17. plass.

Bloomberg rangerer også Bettencourt Meyers på 12. plass, men deretter Scott på 13. plass og Walton på 16. plass. Det er også bare noen dager siden Forbes plasserte Alice Walton øverst på lista over USAs rikeste kvinner.

Det man kan si sikkert er at disse tre ligger et godt stykke foran andre kvinner på lista.

Dette er verdens tre rikeste kvinner:

MacKenzie Scott

The New York Times skriver at MacKenzie Scott er en svært privat kvinne, og lite er kjent om henne. Bortsett fra en mye omtalt skilsmisse, er det lite i hennes liv som kan minne om skandalene som har preget hennes to «konkurrenters» liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.