Last ned Børsen-appen

Annonse
Ytterligere forsinket: - Kan komme rekasjon
Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ytterligere forsinket: - Kan komme rekasjon

TV- og strømmeselskapet Viaplay har nok en gang ikke klart å publisere rapporten for tredje kvartal i tide. Nå kan det komme en reaksjon fra børsen.

Rapporten skulle vært offentliggjort fredag i forrige uke, men ble utsatt til torsdag denne uken. Ved midnatt natt til fredag var kvartalsrapporten fortsatt ikke publisert.

Viaplay har tidligere opplyst at forsinkelsen skyldes at selskapet ønsket å fortsette diskusjonene med de største aksjonærene, långiverne og obligasjonseierne om en potensiell rekapitalisering av Viaplay Group.

Da klokken passerte midnatt, ble det imidlertid klart at det ikke ble noen delårsrapport denne gangen heller.

Ifølge Dagens Industri betyr dette at selskapet har brutt reglene til børsoperatøren Nasdaq, som sier at delårsrapporter skal offentliggjøres fra og med datoen for rapporteringsperiodens slutt.

Viaplay har foreløpig ikke gitt noen kommentar til hvorfor kvartalstallene igjen er forsinket. Pressesjef ved Nasdaq-børsen i Stockholm, Erik Gruvfors, sier at det nå kan reageres med bøter eller kritikk.

– Generelt kan et brudd på regelverket, dersom det vurderes som alvorlig, gi bot, mens mindre alvorlige brudd kan gi selskapet kritikk i stedet for bot, har pressesjef ved Nasdaq-børsen, Erik Gruvfors, uttalt i en epost til Kampanje.

Viaplay har siden i sommer kuttet mer enn 30 prosent av sine ansatte.
Verdien på aksjene i selskapet har falt med over 80 prosent siden årsskiftet.

(NTB)

Annonse

Stjernerestaurant i Trondheim flytter

Restauranten Credo i Trondheim, som har en stjerne i den anerkjente Michelin-guiden, skal flytte til nye lokaler neste år.

- Credo drar videre! Ett av Norges beste restaurantlokaler ser nå etter kjøpere av bygget, eventuelt leietakere, skriver Credo på sin Facebook-side torsdag.

Heidi Bjerkan, som driver Credo, bekrefter til Adresseavisen at de er på flyttefot, men hun vil ikke kommentere flyttingen ytterligere. Hun sier at det vil komme flere nyheter om noen uker.

Credo åpnet i sine nåværende lokaler på Lilleby i 2018, etter å ha ligget i Midtbyen tidligere.

I 2019 ble restauranten tildelt en stjerne i Michelin-guiden.

(NTB)

Stjernerestaurant i Trondheim flytter
Foto: Ned Alley / NTB
Nye spørsmål i habilietssakene
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Nye spørsmål i habilietssakene

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har stilt 13 nye spørsmål om journalføring og rutiner i habilitetssakene til Erna Solberg (H) og Anniken Huitfeldt (Ap).

Spørsmålene har blitt oversendt til Statsministerens kontor (SMK) og Utenriksdepartementet (UD) torsdag, skriver E24.

Kontrollkomiteen vil nå ha svar på om Erna Solberg selv, eller andre i hennes politisk ledelse ved SMK, var involvert i beslutningene om å ikke journalføre korrespondansen mellom Finnes og Statsministerens kontor.

I en uttalelse sendt E24 tidligere denne uken avviser kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse at det har vært en hensikt å skjule informasjon fra offentligheten.

– Da vi i forbindelse med behandling av innsynskrav og mediehenvendelser denne høsten fant dem i kontorets arkiver, ble det gitt innsyn i dokumentene og de ble journalført, sier Hjukse.

Erna Solberg har tidligere uttalt at hennes inntrykk var at SMK hadde gode rutiner for arkivering og journalføring av saksdokumenter.

Utenriksdepartementet får spørsmål om manglende journalføring i habilitetssaken til tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Dokumentene dreide seg om aksjehandelen til hennes ektemann Ola Flem.

(NTB)

Annonse

DN: Statkraft-styreleder Thorhild Widvey går av

Thorhild Widvey går av som styreleder i Statkraft, skriver selskapet i en børsmelding.

Det var DN som omtalte saken først.

Widvey har vært styreleder i selskapet siden 2016. Også styrets nestleder Petter Mellbye trer ut av styret.

Ifølge Statkraft trer Widvey ut av styret etter eget ønske.

«De planlagte endringene i ledelsen av styret i Statkraft er fremskyndet i forbindelse med ansettelsen av en etterfølger til Christian Rynning-Tønnesen, som tudligere i høst informerte styret omat han ønsker å slutte som konsernsjef i Statkraft AS etter snart 14 år», skriver Statkraft i pressemeldingen.

- Som ansvarlig for forvaltningen av statens eierskap i Statkraft vil jeg takke Thorhild Widvey og Peter Mellbye for deres betydelige bidrag som styreleder og nestleder i Statkraft over snart 8 år. Statkraft har i disse årene videreutviklet og befestet sin posisjon som en ledende fornybaraktør både i Norge og internasjonalt. Widvey og Mellbye har begge vært sentrale i denne
utviklingen, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Konsernsjef for SINTEF, Alexandra Bech Gjørv, er valgt inn som ny styreleder. Hun har bakgrunn fra som styreleder for en rekke norske og utenlandske industri- og energiselskaper, men er nok mest kjent for sin rolle som leder av den uavhengige 22. juli-komiteen.

Vurderer ombygging: Kan koste nesten 2 milliarder

Stortinget utreder et nytt byggeprosjekt. Foreløpig er det på et tidlig stadium, men prislappen kan bli på over 1,9 milliarder kroner.

- Alle konsepter innebærer høye kostnader, der selv nullalternativet har en samlet forventet kostnad på nærmere 1,9 milliarder kroner i nåverdi over analyseperioden, heter det i en utredning Stortinget har mottatt fra Statsbygg.

- Administrasjonen har igangsatt et prosjekt som nå er i tidligfase, den såkalte konseptfasen, opplyser Stortinget.

Prosjektet omfatter i hovedsak to deler av bygningsmassen på Stortinget:

* Tilbygget som ligger helt inn mot den gamle stortingsbygningen i Akersgata, og som ble bygget i 1956.

* Det såkalte komitéhuset som Stortinget i dag leier av herreklubben Norske Selskab.

- Stortingsbygningens fløy mot Akersgata, som sto ferdig i 1956, har stort behov for vedlikehold. Den tekniske tilstanden er utdatert, og det er behov for større tiltak for å sikre gode arbeidsforhold. Samtidig skal kulturhistoriske verdier og sikkerhetsbehov ivaretas, skriver Stortinget.

I tillegg skal Stortinget vurdere leieavtalen, som utløper i 2029.

- Det er et potensial for å utnytte eid bygningsmasse mer effektivt og bærekraftig. Mulighet for å innplassere lokaler for komitéarbeid og høringer i eid bygningsmasse i tilbygget er årsaken til at de to behovene nå utredes samlet.

Statsbygg er koblet inn i prosjektfasen.

(NTB)

Vurderer ombygging: Kan koste nesten 2 milliarder
Foto: Ørn E. Borgen / NTB