Alexander (28) håver inn på uventet trend

Oppfordrer andre nordmenn til å ta en kikk i gamle skuffer og skap.

DYPDYKK I FORTIDA: Alexander Golten fra Sotra utenfor Bergen er en av flere som sitter på store verdier i form av Pokémon-kort. Dersom du trodde 90-tallssensasjonen var død og begravet, må du tro om igjen. Foto: Privat
DYPDYKK I FORTIDA: Alexander Golten fra Sotra utenfor Bergen er en av flere som sitter på store verdier i form av Pokémon-kort. Dersom du trodde 90-tallssensasjonen var død og begravet, må du tro om igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg har snakket med kjente profiler i USA som er ute etter mine spesifikke kort, sier Alexander Golten (28) til Børsen.

Som barn av 90-tallet kan du umulig ha trålet skolegården uten å ha blitt introdusert for Pokémon-kort. Det japanske fenomenet, hvis enkle prinsipp gikk ut på å samle, bytte eller å spille om kortene, tok barn og unge med storm.

Svimlende summer

I takt med tida kjølnet imidlertid begeistringen, hvorpå Pikachu & Co. endte sine dager i en skuff eller på søppeldynga.

Nå - flere tiår seinere - har interessen for kortuniverset tilsynelatende eksplodert. Det betyr at du kan sitte på ei gullgruve.

I skrivende stund blir Pokémon-samlinger forsøkt solgt for mellom 20 000 og 550 000 kroner på Finn. Nylig ble også et Blastoise-kort solgt for over 10 000 kroner på Ebay. En av dem som rir bølgen, er ovennevnte Golten fra Sotra utenfor Bergen.

- Jeg begynte å se etter investeringsmuligheter med langsiktig gevinst allerede i 2017. Jeg kom over noen Pokémon-kort, og endte opp med å kjøpe noen eksemplarer til småbeløp. Siden har det økt jevnt og trutt i verdi, men ikke så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer