Alexander (28) håver inn på uventet trend

Oppfordrer andre nordmenn til å ta en kikk i gamle skuffer og skap.

DYPDYKK I FORTIDA: Alexander Golten fra Sotra utenfor Bergen er en av flere som sitter på store verdier i form av Pokémon-kort. Dersom du trodde 90-tallssensasjonen var død og begravet, må du tro om igjen. Foto: Privat
DYPDYKK I FORTIDA: Alexander Golten fra Sotra utenfor Bergen er en av flere som sitter på store verdier i form av Pokémon-kort. Dersom du trodde 90-tallssensasjonen var død og begravet, må du tro om igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg har snakket med kjente profiler i USA som er ute etter mine spesifikke kort, sier Alexander Golten (28) til Børsen.

Som barn av 90-tallet kan du umulig ha trålet skolegården uten å ha blitt introdusert for Pokémon-kort. Det japanske fenomenet, hvis enkle prinsipp gikk ut på å samle, bytte eller å spille om kortene, tok barn og unge med storm.

Svimlende summer

I takt med tida kjølnet imidlertid begeistringen, hvorpå Pikachu & Co. endte sine dager i en skuff eller på søppeldynga.

Nå - flere tiår seinere - har interessen for kortuniverset tilsynelatende eksplodert. Det betyr at du kan sitte på ei gullgruve.

I skrivende stund blir Pokémon-samlinger forsøkt solgt for mellom 20 000 og 550 000 kroner på Finn. Nylig ble også et Blastoise-kort solgt for over 10 000 kroner på Ebay. En av dem som rir bølgen, er ovennevnte Golten fra Sotra utenfor Bergen.

- Jeg begynte å se etter investeringsmuligheter med langsiktig gevinst allerede i 2017. Jeg kom over noen Pokémon-kort, og endte opp med å kjøpe noen eksemplarer til småbeløp. Siden har det økt jevnt og trutt i verdi, men ikke så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.