Arving kjøpte en av tidenes dyreste sjøperler

Christoffer Braathen punget ut flere titalls millioner for «barndomsdrømmen». Nå venter omfattende renovering.

IDYLL: Christoffer Braathen har sikret seg denne kremeiendommen på Hellersøya i Lillesand. Foto: Inviso / Tor Erik Schrøder
IDYLL: Christoffer Braathen har sikret seg denne kremeiendommen på Hellersøya i Lillesand. Foto: Inviso / Tor Erik Schrøder Vis mer
Publisert

Oso Hotwater-arving Christoffer Braathen (41) har kjøpt en av tidenes dyreste fritidseiendommer på Sørlandet.

Braathen blir med dette det ferskeste tilskuddet i den etter hvert så folksomme gruppa med kapitalsterke nordmenn som har kjøpt hytte under coronapandemien.

Ifølge Agderposten, som først omtalte kjøpet, får Braathen nok med boltreplass når han i sommer overtar sitt eget stykke sørlandsparadis.

Kjempeeiendommen på Hellersøya i Lillesand er på 182 mål og inneholder blant annet flere holmer og en privat strandlinje som strekker seg flere kilometer.

182 MÅL: Christoffer Braathen overtar altså en enorm eiendom med stor bygningsmasse som har behov for omfattende renovering. Foto: Inviso / Tor Erik Schrøder
182 MÅL: Christoffer Braathen overtar altså en enorm eiendom med stor bygningsmasse som har behov for omfattende renovering. Foto: Inviso / Tor Erik Schrøder Vis mer

- Vårt høyeste ønske

At 41-åringen falt for akkurat denne sjøperla, er ikke tilfeldig. Han forteller til Agderposten at familien i alle år har tilbrakt somrene på Sørlandet.

- Da Hellersøya kom for salg, og vi fikk mulighet til å erverve stedet, var det som en barndomsdrøm gikk i oppfyllelse. Vårt høyeste ønske er å sakte, men sikkert gjenoppbygge stedet med varsom hånd og respekt, skriver Braathen i en e-post til avisa.

Børsen har vært i kontakt med Christoffer Braathen, som ikke har noe å tilføye i saken.

- Kanskje Sørlandets fineste

Overfor Børsen opplyser eiendomsmegler Jan Olav Birkenes at eiendommen opprinnelig er et gammelt gårdsbruk, som ligger like i nærheten av Brekkestø.

- Det er en fantastisk tomt med lang strandlinje, flere små holmer og fine bukter. Eiendommen er helt ut mot havet, men ligger fortsatt lunt, solrikt og usjenert til.

Tomta rommer blant annet et hovedhus, en eldre låvebygning, samt flere sjøbuer og båthus. Det vil riktignok kreve omfattende oppgraderinger for å nå dagens standard.

- Dette er kanskje en av Sørlandets fineste eiendommer, noe som også gjenspeiles i prisen. Men det er riktig at det er betydelig med arbeid som må gjøres.

Ifølge Agderposten måtte 41-åringen punge ut hele 37,5 millioner kroner. Det skal være den nest dyreste fritidseiendommen som noen gang er omsatt på Sørlandet.

Rekorden er det forretningsmannen Arne Vannebo som skal stå for. I 2014 skrev Dagens Næringsliv at han punget ut 52 millioner kroner for en fritidsperle på Gaupholmen i Lillesand.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Kjøpt luksushytter i fleng

Salgstrykket av hytter i mangemillionersklassen har vært enormt det siste året.

Programleder Jon Almaas sikret seg i august i fjor ei hytte for 13,2 millioner kroner i Kragerø. I september ble det kjent at sønnen til Kjell Inge Røkke, Kristian Monsen Røkke (38), punget ut nærmere 20 millioner for ei hytte i Mandal.

På begynnelsen av året ble det klart at den tidligere Kahoot-toppen Martin Kværnstuen hadde sikret seg en av Norges dyreste hytter. Ifølge tinglysningen gikk hytta for 39 millioner kroner.

Milliardær og investor Øystein Stray Spetalen (58) kan på sin side se fram til flere luksuriøse vinter- og påskeferier i åra framover.

Han sikret seg nylig Norges nest dyreste hytte på Norefjell. For den skal han ha punget ut 41 millioner kroner.

Også Silicon Valley-milliardæren Børge Hald har blitt med på hyttefesten, og betalte 26 millioner for ei sjøhytte på Tjøme i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer