Arvingens sjøperle selges som rønne

For halvannet år siden kjøpte Wilhelmsen-arving en luksuseiendom. Nå er huset kondemnabelt.

BETENT BOLIGSTRID: I august 2018 kjøpte Wilhelmsen-arving Hedvig Juell denne eiendommen i Sandefjord av eiendomsarving Laila Kval. Så startet problemene, og nå selger Juell med monsterrabatt. Foto: Karl Filip Kronstad
BETENT BOLIGSTRID: I august 2018 kjøpte Wilhelmsen-arving Hedvig Juell denne eiendommen i Sandefjord av eiendomsarving Laila Kval. Så startet problemene, og nå selger Juell med monsterrabatt. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Prosessen har vært lang og beintøff, sier Wilhelmsen-arving Hedvig Juell (44) til Børsen.

Ved første øyekast ser boligen til 44-åringen ut som ei luksuriøs perle ved sjøen. Bare halvannet år etter at Juell slo til på strandeiendommen i Granholmveien 73 i Sandefjord, har den derimot havnet på markedet - igjen.

Prisantydningen er satt til beskjedne 13 millioner kroner, altså 5,75 millioner mindre enn hun selv punget ut i august 2018. Til tross for 88 meter strandlinje og en tomt på 2,4 mål er huset nemlig å anse som ei rønne.

- Vi tror ikke det er lønnsomt å gjøre noe annet enn å rive og bygge nytt, sier den profilerte eiendomsmegleren Tore Solberg i EiendomsMegler 1 til Børsen.

- RIV OG BYGG NYTT: Boligens forfatning er så dårlig at den bør rives, mener megler. Han mener imidlertid det muligens kan bygges flere enheter på tomta. å Foto: Karl Filip Kronstad
- RIV OG BYGG NYTT: Boligens forfatning er så dårlig at den bør rives, mener megler. Han mener imidlertid det muligens kan bygges flere enheter på tomta. å Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer

- Skader og feil

Bygningsmassen er i så dårlig stand eller forfatning at den i annonsen oppgis å være kondemnabel.

- Jeg kan ikke gå inn i alle detaljer, men grunnen til at vi anser bygget for å være kondemnabelt, er mye skader og feil, fortsetter Solberg, som understreker at han ikke var involvert i forrige salgsoppdrag.

Ifølge Finansavisen, som først omtalte salget, er dette siste utvikling i en lang og betent boligstrid.

Kort tid etter at Juell overtok boligen, avdekket hun en rekke mangler. Med på kjøpet hevdet 44-åringen at hun blant annet fikk fukt, mugg og mus, samt en kjeller som måtte flomsikres.

Artikkelen fortsetter under:

LUKSUSLEILIGHETER UNDER JORDA: I Kansas er det blitt bygget en gigantisk bunkers som kan romme 75 mennesker. Her er det mat til å overleve i fem år. Video: CNN Vis mer

Fosset vann

Ifølge Sandefjords Blad hadde Wilhelmsen-arvingen opprinnelig planer om å bygge en vinkjeller i huset.

Da hun rev hull i veggen for å se om det lot seg gjøre, slik selger hadde opplyst om, kom et hulrom til syne hvor det fosset vann nedover fjellveggen.

- Jeg tror aldri vi vil få full oversikt over alt som er galt. Uansett hva vi løftet på i huset fant vi feil. Vi oppdaget også at kjelleretasjen er bygget uten byggetillatelse. For at denne skal godkjennes, må det flomsikres, uttalte Hedvig Juell i januar, ifølge Sandefjords Blad.

Kjempeerstatning

Ifølge Finansavisen, som viser til salgsoppgaven den gang, hadde taksten den høyeste tilstandsgrad, og ifølge selgeren, eiendomsarving Laila Kval, var den fri for feil.

Partene skulle opprinnelig møtes i Vestfold tingrett. Nå har imidlertid Kval inngått et forlik med Juell, der erstatningssummen skal være på mellom 7 og 8 millioner kroner, etter det avisa kjenner til.

Børsen har vært i kontakt med Laila Kval, som ikke ønsker å kommentere saken. Overfor Finansavisen sier eiendomsarvingen imidlertid:

- Jeg har ingen kommentar til dette, men det var ingen mus i den boligen.

I en tekstmelding til Børsen skriver Hedvig Juell følgende:

- Erstatningssummen kan jeg ikke gå inn på. Prosessen har vært lang og beintøff. Slik reglene ved boligsalg er nå kan selger holde tilbake opplysninger og overlate til sin boligsalgsforsikring å ta oppgjøret ved klagesak, og provenyet lander i selgers lomme. Som kjøper står du helt maktesløs, og jeg unner ingen å havne i samme situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer