Ber om millioner for denne hytta

Krever full renovering.

SETT BEDRE DAGER: Denne hytta på Hvitsten vil kreve omfattende renoveringsarbeid for å møte dagens standarder. Foto: Børge Oppegård. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har fått veldig god respons på annonsen. Så gjenstår det å se hva markedet er villig til å betale, sier Jacob Koren, eiendomsmeglerfullmektig i Krogsveen, til Børsen.

En falleferdig fritidsbolig på beskjedne 28 kvadratmeter, uten innlagt vann, og med ukjent byggeår, blir nå forsøkt solgt på Hvitsten i Vestby kommune.

ELDRE BEBYGGELSE: Boligen har et vesentlig etterslep på vedlikehold, ifølge annonsen. Foto: Børge Oppegård
ELDRE BEBYGGELSE: Boligen har et vesentlig etterslep på vedlikehold, ifølge annonsen. Foto: Børge Oppegård Vis mer

Det lille fritidshuset består av en entré, stue, kjøkken og et soverom. Som komfortbevisst kjøper kan du imidlertid ikke forvente å ta med tannbørsten og flytte rett inn.

- Hytta har et vesentlig vedlikeholdsetterslep, så her må det renovering til før man kan bo behagelig, fortsetter Koren til Børsen.

Det var Østlandets Blad som først omtalte saken.

- Gjelder ikke

Til tross for enormt moderniseringsbehov, er prisantydningen satt til 2 250 000 kroner. Ifølge salgsoppgaven er det også boplikt for dette området i Vestby kommune.

- Men dette er en fritidsbolig, så her gjelder ikke boplikten, sier Koren.

Han trekker fram størrelsen på tomta og beliggenhet som selve jokeren i salget. Ifølge annonsen ligger hytta usjenert til på en 2,8 mål stor festet naturtomt.

Videre fristes det med kort vei til sjøen og flere bademuligheter.

NÆR SJØEN: Det største salgsargumentet for eiendommen er, ifølge megler, både tomtestørrelse og beliggenhet. Foto: Børge Oppegård
NÆR SJØEN: Det største salgsargumentet for eiendommen er, ifølge megler, både tomtestørrelse og beliggenhet. Foto: Børge Oppegård Vis mer

- Det er en stor tomt med fantastisk beliggenhet sentralt i Hvitsten.

- Så får vi se hva slags interessent som ender opp med å kjøpe, hvordan de ønsker å utvikle eiendommen, og om de kanskje vil forsøke å omregulere til bolig, sier Koren, som understreker at eventuelle søknader må tas med kommunen.

Artikkelen fortsetter under:

IØYENFALLENDE: Involverte parter håper nå at roen skal senke seg over Kveldsroveien i Bærum kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det fremkommer ingen dokumentasjon for når hytta først ble oppreist. Med utgangspunkt i festekontrakten, anslås byggeåret imidlertid å ha vært 1976.

Derfor selges hytta

Overfor Børsen forklarer Eddie Guse, som sammen med sin kone selger eiendommen, at de kjøpte hytta for 27 år siden.

- Og for 20 år siden kjøpte vi et hus bare 6-700 meter bortenfor.

- Hva er bakgrunnen for at dere nå ønsker å selge?

- Det skyldes blant annet at jeg har gått inn i pensjonisttilværelsen. Da orker vi ikke å ha begge eiendommer lenger. Det er grenser for hvor lenge man makter å måke snø to steder, sier han og ler.

- Nå har vi hatt hytta så lenge at vi like gjerne kan selge og forhåpentligvis kjøpe en leilighet i Barcelona.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer