Ber om svimlende sum

Tidligere i år døde eiendomsutvikler Trygve Brudevold. Nå kommer avdødes eiendom ut for salg. - Et herskapshus, sier mekler.

SVIMLENDE SUM: Huset til avdøde Trygve Brudevold kommer for salg om kort tid og det til en svimlende sum. Prisen er satt til 70 millioner kroner og med det får man naboeiendommen på kjøpet. Foto: ZOVENFRA
SVIMLENDE SUM: Huset til avdøde Trygve Brudevold kommer for salg om kort tid og det til en svimlende sum. Prisen er satt til 70 millioner kroner og med det får man naboeiendommen på kjøpet. Foto: ZOVENFRA Vis mer
Publisert

Murmester og eiendomsutvikler Trygve Brudevold gikk bort i august i år, 100 år gammel. Brudevold bygget flere tusen boliger i sin tid. Nå skal hans egen bolig ut for salg.

Prisen er satt til den nette sum av 70 millioner kroner og det er eiendomsmekler Tom Johnsen som har tatt på seg jobben med å selge eiendommen.

Saken ble først omtalt i Finansavisen.

750 kvadratmeter

- Dette er snakk om et herskapshus. Det er et stort, flott hus med vakre fasader og kjempeutsikt, forteller Johnsen til Børsen.

Eiendommen ligger i fasjonable Holmenkollen, vest for skianlegget. Her har man både utsikt mot fjorden og en solrik eiendom.

STOR PLASS: Til sammen er det to eiendommer som kan kjøpes og totalt er eiendommene på nærmere 5 mål. Foto: ZOVENFRA
STOR PLASS: Til sammen er det to eiendommer som kan kjøpes og totalt er eiendommene på nærmere 5 mål. Foto: ZOVENFRA Vis mer

Hovedeiendommen er på solide 2,8 mål og hovedhuset på hele 750 kvadratmeter. Prisen på dette er satt til 50 millioner kroner. Huset inneholder blant annet et stort treningsstudio i kjelleren.

Bygget som - selvfølgelig er oppført i mur - er fra 1998 og i god standard, ifølge mekler.

Brudevold var kjent for blant annet å stå bak de gule teglsteinsbyggene i Fritjof Nansens vei på Frogner, men gjorde seg også bemerket som idrettsutøver. Han representerte det norske bobkjører-laget under OL både i 1952 og fire år seinere.

Garasje til 20 mill.

I alt er det to eiendommer som skal selges. Brudevold hadde også kjøpt nabobygget, som han i 2003 gjorde om til garasjebygg med leilighet. Eiendommene kan kjøpes sammen eller separat.

Naboeiendommen ligger tett på hovedhuset og totalt blir hele eiendommen på nærmere 5 mål.

- Nabohuset er mer en garasjebygning med leilighet og kontor, forteller Johnsen.

Garasjebygningen rommer nok plass til tre biler, i tillegg til 74 kvadratmeter gjestehus. Prisen på bygget er satt til 20 millioner kroner.

Eiendommen er ventet å komme ut for salg innen kort tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer