Bitter strid: Kan tvangs­­selges for 19 mill.

Eieren ville stanse prosessen. Nå går det likevel mot tvangssalg for luksushytte i Blindleia.

GÅR MOT TVANGSSALG: Denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet ble lagt ut for tvangssalg i mai til 20 millioner kroner. Nå kan det gå for 19 millioner, dersom budet aksepteres. Foto: Sondre Transeth
GÅR MOT TVANGSSALG: Denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet ble lagt ut for tvangssalg i mai til 20 millioner kroner. Nå kan det gå for 19 millioner, dersom budet aksepteres. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai kom en luksuriøs fritidseiendom ut for salg i rikingparadiset Blindleia på Sørlandet.

Sjøperla, som ligger idyllisk til på Ågerøya, består av ei hytte og et anneks, samt svømmebasseng, sandstrand og bryggeanlegg. Prislappen var satt til formidable 20 millioner kroner.

Bak de idylliske annonsebildene, skjulte det seg imidlertid en bitter strid om salgsprosessen. Overfor Børsen uttalte eieren - forretningsmannen Bent Lorentz Larssen - at han hadde null intensjon om å kvitte seg med hytta han kjøpte i 2004.

- Protest

Prakttomta ble nemlig besluttet tvangssolgt av Kristiansand tingrett for ett år siden. I begynnelsen av mai påsto Lorentz Larssen at han ville betale et omtvistet krav og dermed forhindre at hytta forsvant ut av hans hender.

- Jeg har i dag gitt beskjed om at jeg betaler det omtvistede beløpet under protest. Det blir ikke noe tvangssalg her. Allerede er halve beløpet innbetalt, og det jeg gjør nå er betale andre halvdel, framholdt Larssen til Børsen.

Snaue tre uker seinere har det oppstått en utvikling i saken, som tyder på at det likevel går mot et tvangssalg på Ågerøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.