Bitter strid: Kan tvangs­­selges for 19 mill.

Eieren ville stanse prosessen. Nå går det likevel mot tvangssalg for luksushytte i Blindleia.

GÅR MOT TVANGSSALG: Denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet ble lagt ut for tvangssalg i mai til 20 millioner kroner. Nå kan det gå for 19 millioner, dersom budet aksepteres. Foto: Sondre Transeth
GÅR MOT TVANGSSALG: Denne fritidseiendommen i Blindleia på Sørlandet ble lagt ut for tvangssalg i mai til 20 millioner kroner. Nå kan det gå for 19 millioner, dersom budet aksepteres. Foto: Sondre Transeth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai kom en luksuriøs fritidseiendom ut for salg i rikingparadiset Blindleia på Sørlandet.

Sjøperla, som ligger idyllisk til på Ågerøya, består av ei hytte og et anneks, samt svømmebasseng, sandstrand og bryggeanlegg. Prislappen var satt til formidable 20 millioner kroner.

Bak de idylliske annonsebildene, skjulte det seg imidlertid en bitter strid om salgsprosessen. Overfor Børsen uttalte eieren - forretningsmannen Bent Lorentz Larssen - at han hadde null intensjon om å kvitte seg med hytta han kjøpte i 2004.

- Protest

Prakttomta ble nemlig besluttet tvangssolgt av Kristiansand tingrett for ett år siden. I begynnelsen av mai påsto Lorentz Larssen at han ville betale et omtvistet krav og dermed forhindre at hytta forsvant ut av hans hender.

- Jeg har i dag gitt beskjed om at jeg betaler det omtvistede beløpet under protest. Det blir ikke noe tvangssalg her. Allerede er halve beløpet innbetalt, og det jeg gjør nå er betale andre halvdel, framholdt Larssen til Børsen.

Snaue tre uker seinere har det oppstått en utvikling i saken, som tyder på at det likevel går mot et tvangssalg på Ågerøya.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Bud på 19 mill.

Overfor Børsen bekrefter Inger Sædberg Birkenes hos Privatmegleren Sædberg & Lian at det har kommet et bud på eiendommen. Dermed gjenstår kun enkle formalia før hytta offisielt kan skifte hender.

- Det foreligger et bud på 19 millioner kroner som er oversendt til tingretten med anmodning om stadfestelse. Partene har 14 dager med å komme med innsigelser til tingretten før de eventuelt kan stadfeste budet, sier Birkenes, som er rettens medhjelper i saken, til Børsen.

- Ingenting er avgjort før tingretten har stadfestet budet, understreker hun.

Børsen har forsøkt å få en kommentar fra Bent Lorentz Larssen tirsdag formiddag. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer