Michelin-guiden:

- Book bord nå!

I dag drysser Michelin-guiden stjerner over Nordiske restauranter. Her er favorittene.

STJERNEDRYSS: I dag blir det klart hvilke norske restauranter som fortsatt har en plass i Michelin-guiden. Foto: NTB
STJERNEDRYSS: I dag blir det klart hvilke norske restauranter som fortsatt har en plass i Michelin-guiden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Skal du feire noen store anledninger snart, eller er du bare glad i å spise veldig god mat? I dag annonserer Michelin-guiden hvilke restauranter som fortsatt har en stjerne i boka, og kanskje blir det noen nye? Vil du spise på en av disse restaurantene, kan det være smart å sikre deg et bord allerede nå.

I dag har Norge elleve restauranter med en eller flere Michelin-stjerner. Hvilke dette er kan du se helt nederst i artikkelen.

Storfavoritten

En restaurant du bør merke deg, om du ikke allerede kjenner til den, er Rest. Denne restauranten er på alles lepper når vi spør dem om mulige nye stjernekandidater. Her lager kjøkkensjef Jimmy Øien og teamet hans gourmetmat av råvarer som ellers ville ha blitt kassert. Restauranten har allerede en grønn stjerne i guiden, en utmerkelse som deles ut til spesielt bærekraftige restauranter.

- Jeg håper Rest endelig får, de er veldig dyktige, sier Bent Stiansen, kjøkkensjef og eier av Statholdergaarden.

Statholdergaarden og Stiansen har hatt en stjerne i Michelin-guiden hele 24 år på rad. Blir det stjerne i år også kvalifiserer det kanskje til en gullkniv?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer