Eiendom:

Dæhlie-leilighet: Jakter prisrekord

Bjørn Dæhlies tidligere toppleilighet er lagt ut med en prisantydning på 25 millioner kroner.

SØNNENE SELGER: Bjørn Dæhlie var selv utbygger for boligkomplekset - og bodde tidligere i toppetasjen med sin kone. Så ble leiligheten overført i gavesalg til sønnene - som nå selger. Foto: Emil Sollie
SØNNENE SELGER: Bjørn Dæhlie var selv utbygger for boligkomplekset - og bodde tidligere i toppetasjen med sin kone. Så ble leiligheten overført i gavesalg til sønnene - som nå selger. Foto: Emil Sollie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie (56) pakket flyttelasset og dro til Zug i Sveits i fjor, gjennomførte han også et såkalt gavesalg av luksusleiligheten sin i Eidsvoll til sønnene Sivert og Sander.

Dæhlie, som har gjort det stort innen eiendom etter endt idrettskarriere, var selv byggherre for det aktuelle komplekset som ble ferdigstilt i 2018.

Toppleiligheten og selve rosinen i pølsa sørget han for å holde av til seg selv og kona Vilde Falck-Ytter.

- Bjørn og Vilde bygget blokka, og holdt av toppen for seg selv. Nå har leiligheten imidlertid vært leid ut i noen år, og det er altså sønnene som står som selgere, forklarer Aleksander Nilsen, regionleder i Akershus i Eiendomsmegler 1.

HÅPER PÅ REKORD: Med en prisantydning på 25 millioner kroner, lukter Dæhlies sønner på en potensiell prisrekord for området. Foto: Espen Edin
HÅPER PÅ REKORD: Med en prisantydning på 25 millioner kroner, lukter Dæhlies sønner på en potensiell prisrekord for området. Foto: Espen Edin Vis mer

Bor i Oslo

Ifølge eierskiftehistorikken ble eiendommen overført til Dæhlies sønner i desember i fjor for 11 millioner kroner.

- På grunn av studier og jobb har de bosatt seg i Oslo og ønsker derfor å selge leiligheten, forklarer mekleren.

Prisantydningen for toppetasjen er nå satt til 25 millioner kroner - og vil, ifølge Romerikes Blad som først omtalte salget, sikre prisrekord ved et tilslag på nevnte sum.

UTSIKT: Et uteområde med 360-graders utsikt og boblebad er blant fasilitetene som skal lokke kjøpere i det øvre sjiktet. Foto: Emil Sollie
UTSIKT: Et uteområde med 360-graders utsikt og boblebad er blant fasilitetene som skal lokke kjøpere i det øvre sjiktet. Foto: Emil Sollie Vis mer

- Det er en uvanlig prisklasse for å være Eidsvoll, men dette er også en uvanlig eiendom. Du har hele toppen for deg selv, i tillegg til privat heisatkomst, forklarer Nilsen.

- Norges råeste

Leiligheten rommer 331 kvadratmeter og har tre soverom, takterrasse, to garasjeplasser og eget treningsrom. Mekleren sparer ikke på kruttet i omtalen av boligen:

- Jeg mener dette er en av Norges råeste leiligheter.

- Finnes det en kjøpegruppe for denne prisklassen i Eidsvoll?

- Det blir spennende å se, men det er flere som handler i dette segmentet, så må vi sørge for å treffe de som er ute etter et slikt objekt. Standarden holder et skyhøyt nivå, så her er det bygget for å bo - ikke spekulere.

Bjørn Dæhlie har solgt unna flere eiendommer i Norge de siste to åra, og er ikke fremmed for å skifte bostedsadresser. I april ble det klart at han og kona nok en gang hadde flyttet - da fra én sveitsisk kanton til en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer