Gjørme-mareritt:

Deltakerne sjokkert

Massivt, vedvarende regnvær har gjort ørken-festivalen til et kaldt gjørmehull, og festivalgjengerne får ikke forlatt området.

FESTIVAL: Et satelittbilde tatt av camp-området mandag, før himmelen åpnet seg seinere i uka. Foto: Maxar Technologies / Reuters
FESTIVAL: Et satelittbilde tatt av camp-området mandag, før himmelen åpnet seg seinere i uka. Foto: Maxar Technologies / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år, på seinsommeren, arrangeres kunst- og fellesskapsfestivalen Burning Man i Nevada i USA. En festival mange kategoriserer som en kultfestival, og som årlig har over 70 000 deltakere.

Vanligvis er det hett og støvete forhold. Nå rystes festivalgjengerne av et vått kuldesjokk i Nevada-ørkenen.

Kuldesjokk

Titusenvis av deltakere har fått beskjed om å holde seg på campen, «spare på mat og vann og å søke ly på varme steder».

En uventet regnstorm har herjet området og gjort det om til et gjørmehull, ifølge The Guardian. Temperaturene har krøpet ned til ti grader. Festivalledelsen har sagt at mer regn er ventet gjennom søndagen, før festivalen er over på mandag.

Regnet i Nevada-ørkenen har ført til full trafikkstans i Black Rock City, byen der festivalen avholdes. Biler og motorsykler får ikke lov til å kjøre på festivalområdet, unntatt nødetater. Det gjør at de 73 000 deltakerne ikke kommer seg av flekken, melder San Francisco Chronicle.

- Ørkenguder, vær så snill og slutt. Vi vil dra hjem, erklærte en deltaker i megafon, ifølge SFGate.

- Hypotermi

Deltakerne, som blir kalt Burners, forventes å være selvforsynte under festivalen med egen mat, vann og ly de trenger gjennom oppholdet.

Å gå i området medfører «tykk, slimete gjørme som fester seg til sko og alt annet den kommer i kontakt med», ifølge Reno Gazette Journal.

Daily Mail melder at enkelte deltakere sågar skal ha blitt utsatt for nedkjøling (hypotermi).

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer